RSS

Tarot: The Tower Card = transformatie – n.a.v. Cobra’s bericht “The Tower Card”

19 jul

Cobra’s meest recente bericht heeft als titel: “The Tower Card”. Als wij kijken naar de Tarot kaart “The Tower” wordt gesteld dat de Toren de transformatiekaart is. Hij symboliseert het ego, de materie. Hieronder de kenmerken van de Toren kaart.

De Toren staat voor heftige onverwachte gebeurtenissen, verwoesting en bevrijding. De Toren geeft aan dat we ons ergens zeker van waanden maar dat de muren van ons bouwwerk plotseling gaan wankelen. De bouwers en bewoners stelden teveel vertrouwen in de dikke muren. De kleine ramen symboliseren een bekrompen wereld beeld. De Waarheid ontmantelt en maakt korte metten met een valse materialistische levenshouding. 

De Toren zorgt met een heftige schok dat alles open wordt gebroken. De Waarheid heeft ons onze fouten in laten zien en het is nu tijd voor de vernietiging van die fouten. Door de bliksemschicht van de Waarheid worden onze ‘fouten’ afgebroken en teniet gedaan, en alleen het goede blijft over. Letterlijk verliest de mens zijn ‘gezicht’ en wordt ontmaskerd in de Toren. (red: bijzonder als je dit bekijkt in relatie tot 9/11 en alle gebeurtenissen sinds die tijd)

De Toren is ook een ‘gevangenis’ en de vernietiging daarvan betekent dus ook bevrijding. Deze kaart staat voor ineenstorting van het oude, dus voor een totaal nieuw begin. Men is bouwmeester van zijn eigen toren en afbraak ervan betekent ook bevrijding van oude patronen, herinneringen, relaties en emoties.

Veranderingen voelen vaak aan als catastrofe omdat een zekerheid die er toch al nooit was wegvalt. Je kunt echter ook zeggen dat je van ballast bevrijd bent en met minder gewicht sneller voorwaarts komt. De kaart duidt erop dat je jezelf afgelopen tijd verborgen hebt gehouden achter een hoge muur. Die muur is aan het verdwijnen.

Trefwoorden: Gevolgen van ambitie / laatdunkendheid, schok, faillissement, misère, hemelse straf, tegenspoed, ramp met bevrijding als gevolg, ego, ontmanteling, ineenstorting van het oude om plaats te maken voor iets nieuws, bevrijding uit het harnas, einde zelfzuchtigheid, verlies invloedrijke positie, opgeven liefdesrelatie, verandering van geloof, onverwacht ongeluk, verhuizing (woning of werk), verwijdering van alles wat achterhaald en overbodig is, mogelijk ontslag, bankroet, gewond raken, verlies van geld / veiligheid / liefde, loutering van de ziel!   http://www.loesje.info/esoterie/tarot_toren.htm

De Tower Card van de Crowley Tarot kaarten wordt als volgt uitgelegd:

Heling, vernieuwing en herstel zijn de belangrijkste kernwoorden die horen bij De Toren.

De kracht van het verterende, zuiverende vuur verwoest het oude en veegt het terzijde. De toren van het ego wordt tot op de grondvesten door elkaar geschud.

De Toren is een symbool van de verandering die vereist is om belemmeringen te ontmantelen.

Op deze kaart zie je vuur. Veel vuur. Het oog van Horus, bovenaan de kaart, is een Egyptisch symbool voor de God van de Waarneming. Het staat voor de diepere aspecten van het Zelf.

De oosterse draak staat symbool voor de levenskracht die van ons verlangt dat we afscheid nemen van belemmerende onderdelen van onze persoonlijkheid.

De duif met de olijftak duidt op de innerlijke vrede die ontstaat wanneer we terugkeren naar de authentieke aspecten van wie we werkelijk zijn.

Wanneer je deze kaart hebt getrokken duidt dat erop dat je op een plek in je leven bent aangekomen waarbij je dingen uit het verleden achter je moet laten. Dat kunnen mensen uit je omgeving zijn, of verdedigingsmechanismen in jezelf die je tot dit moment overeind hebben gehouden. De Toren duidt erop dat je, om heel te worden, belemmeringen achter je moet laten.

Hoe dan ook duidt De Toren erop dat je een intensief transformatieproces doormaakt of op het punt staat daaraan te beginnen. Wat er ook in jou door elkaar geschud wordt: het leidt tot zuivering en het opbouwen van iets nieuws. Deze kaart roept je op daar niet tegen te vechten, maar om het te laten gebeuren.

Niet alles wat je meemaakt in een proces van transformatie is even gemakkelijk, of leuk. Maar weet dat alles wat gebeurt in je leven gebeurt voor je eigen bestwil.

Affirmatie
Ik ben verplicht te verwezenlijken wie ik werkelijk ben.
Mijn lichaam is een tempel voor mijn ziel.
Wie ik denk dat ik ben is een opvatting die ik moet loslaten.
Ik ben niet in mijn lichaam, mijn lichaam is in mij.

http://www.crowley-tarot.nl/crowley16.html

Veronica

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 19 juli 2019 in Cobra

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: