RSS

Over Viruswaanzin, Onze Samenleving, 21 juni 2020 Dag van De Vrijheid!

14 jun

Eerst was er de angst, wat hangt er boven ons hoofd met dit virus. Ja, we gaven de ‘vertegenwoordigers van het volk’ de ruimte om ons leven gruwelijk te beperken, aangejaagd door deze angst. Een angst die nog verder werd opgevoerd door alle angstboodschappen waarmee de reguliere media ons dagelijks om de oren sloeg/slaat.

Maar nu moet het toch wel duidelijk zijn dat het veel minder erg is dan het ons werd voorgeschoteld.

Wat wel erg is, is de schade die is toegebracht aan onze maatschappij, onze samenleving, aan onze onderlinge verstandhouding, vertrouwen, saamhorigheid, medemenselijkheid. Verlies van mensenlevens die het leven in een dergelijke lockdown niet meer zagen zitten. Schade in de levens van mensen die ziek zijn en waar de noodzakelijke behandeling hen werd/wordt onthouden omdat alles voor dit virus werd gereserveerd. Het verdriet van mensen die hun tijd in eenzaamheid moeten doorbrengen, of in eenzaamheid moesten sterven, omdat hun naasten hen niet meer mogen/kunnen bezoeken. Levens van mensen die zijn verwoest door verlies van bedrijven en banen.

En ondanks dat is gebleken dat het virus minder dodelijk is dan gedacht gaan de ‘vertegenwoordigers van het volk’ door met deze opgelegde beperkingen. En ze gaan zelfs zo ver dat er een spoedwet is gemaakt die ze al per 1 juli aanstaande van kracht willen laten zijn.

Een wet waarmee er een samenleving wordt gecreëerd die niemand van ons wil. Waar ze gewoon JOUW huis kunnen binnenstappen als ZIJ vinden dat dit gerechtvaardigd is, JIJ hebt niets meer in te brengen. Waar je kunt worden aangeklaagd als je hulp biedt aan iemand in nood op straat, want jij hebt je niet gehouden aan de verplichte afstand tot jouw medemensen. Hier lees je er meer over.

Deze wet zou voorlopig voor 1 jaar van kracht zijn maar het geeft ze de mogelijkheid om het telkens met 2 maanden te verlengen. Het mag duidelijk zijn … als die wet eenmaal is ingevoerd komen we er nooit meer van af.

Maar wat het belangrijkste is wat wij ons allemaal moeten realiseren is dat WIJ ALLEMAAL, NIEMAND UITGEZONDERD, medeverantwoordelijk zijn voor de samenleving die ons nu dreigt te worden opgedrongen. Dus de soort samenleving waarmee wij tijdens de lockdown kennis hebben kunnen maken, en die door deze wet nog sterker ingrijpt in onze vrijheid, mensenrechten, vrijheid van meningsuiting.

Dus aan ons de keuze: WAAR KIEZEN WIJ VOOR? Een samenleving die wordt aangestuurd door ons hart, of een totalitaire samenleving waar de staat – de zogenaamde ‘vertegenwoordigers van het volk’ – het voor het zeggen heeft, waar wij slaafs doen wat ons wordt opgedragen, en waar de menselijke maat naar de achtergrond wordt gedrongen.

En besef: achterovergeleund zitten afwachten wat er gebeurt is ook een keuze! In angst blijven zitten is ook een keuze!

Laten wij allemaal tot het besef komen dat de pijler van een gezonde menselijke samenleving de liefde is, het leven vanuit het HART. En dat wij vanuit dit hart met liefde en compassie onze medemensen benaderen. Ook de medemensen die zich in dienst hebben gesteld van dit gezag en die meewerken om ons in de tang te houden. Maak deze mensen er zich van bewust waaraan zij meewerken. Stel ze de vraag of dit een samenleving is die zij hun kinderen en kleinkinderen willen nalaten.

Er zijn gelukkig heel veel mensen opgestaan die het heft in handen hebben genomen om ons te helpen te kunnen leven in een samenleving in liefde en compassie. Die de mensen motiveren om in hun eigen kracht te blijven staan en zich niet te laten neerhalen door al deze negativiteit. Die al het angst aanjagen en de onjuiste voorstelling van zaken aan de kaak stellen. Die de overheid dagvaarden om met onmiddellijke ingang alle maatregelen af te schaffen en deze spoedwet door de papierversnipperaar te halen. Lees hier hun brief aan de Tweede Kamer.

Die 21 juni 2020 tot de DAG VAN DE VRIJHEID hebben verklaard. Lees hier alles daarover. Klik hier en hier voor een korte video met deze oproep. Vertel het verder, stuur de video’s door, plaats ze op jouw media.

Klik hier voor een interview met de mensen van viruswaanzin waarin in een uur alles op een rij wordt gezet. Met het kijken naar dit interview krijg je een goed inzicht in dit alles.

En hier een oproep van Tijn Touber om op 21 juni van 17.00-17.30 uur samen te mediteren op het Museumplein in Amsterdam. Motto “Still together”. Hieronder meer daarover.

Laten wij MET ZIJN ALLEN onze schouders eronder zetten om de samenleving te creëren die wij willen. Niet iedereen hoeft op de barricaden te gaan staan. Je helpt ook door met jouw naasten te praten over dit alles. Ze te helpen de angst te overwinnen. Ze te helpen inzien welke verantwoordelijkheid wij met zijn allen hebben. Een beroemd gezegde is:

YOU ARE THE ONE YOU ARE WAITING FOR!

Ofwel:

JIJ BENT DEGENE WAAROP JE HEBT GEWACHT!

In Liefde en Compassie,

Veronica

Over de Meditatie Still Together

Elke 21e van de maand mediteren we samen onder het motto Still Together. Vorige maand was dat via een livestream, maar op 21 juni kunnen we weer fysiek samenkomen op het Museumplein in Amsterdam van 17.00 tot 17.30 uur. Jullie zijn allemaal van harte welkom!
Deze samenkomst is geen demonstratie of protest.
We willen niet polariseren, maar juist verbinden om samen een veld van licht en liefde te creëren, waardoor het makkelijker wordt voor de samenleving om uit angst, kramp en strakke regelgeving te stappen.
Mocht je niet naar Amsterdam kunnen komen, dan kun je meedoen via een Livestream die wordt uitgezonden via Facebook.
Je kunt natuurlijk ook een Still Together event organiseren in je eigen stad, park of plein en deze via onze Facebook pagina wereldkundig maken.
We zien je graag op de 21 van iedere maand tot en met 21 december.

In liefde verbonden, 

Ton van der Kroon, Binkie en Tijn Touber

Hier is het Youtube kanaal van Tijn Touber waarop hij elke dag een korte opbeurende en inzicht gevende video plaatst.

 

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 14 juni 2020 in Geen categorie

 

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: