RSS

Update over de laatste ontwikkelingen omtrent Dag voor de Vrijheid en Coronawet, 19 juni 2020

19 jun

De Dag van/voor de Vrijheid op 21 juni houdt de gemoederen goed bezig. Het bericht van vandaag is dat de gemeente Den Haag de demonstratie verbiedt. De organisatoren vragen iedereen om in liefde, geduld en vertrouwen te blijven en vooral niet boos te worden. Ze garanderen ons dat ze meerdere plannen achter de hand hebben en dat hoe dan ook, op welke manier dan ook, deze Dag voor de VRIJHEID door zal gaan.

Het moge duidelijk zijn dat je in het huidige politieke klimaat in Nederland inderdaad op alle mogelijke tegenwerking voorbereid moet zijn.

Ze zijn daar in Den Haag duidelijk erg bang voor het geluid dat uit de stem van het volk komt.

De organisatoren van de Dag voor de Vrijheid staan vanmiddag nog (vrijdag) met hun verzoek bij de voorzieningenrechter. Zodra er nieuws is wordt dit uiteraard gepubliceerd. Lees en luister hier het bericht hierover, en je kunt daar zelf de ontwikkelingen blijven volgen. Hier vind je de pdf met Verzoek om voorlopige voorziening ex artikel 8:81 Awb aan de Voorzieningenrechter.

Een ding is zeker: WE MOETEN NU ONZE STEM LATEN HOREN!

Dat is ook de boodschap die prof. Cees Hamelink (hoogleraar burgerrechten) voor ons heeft in dit interview bij Café Weltschmerz. Hij vindt het aantal mensen dat de petitie tegen de coronawet heeft getekend teleurstellend en vraagt iedereen om dat hier alsnog te doen, of teken deze petitie (er zijn meerdere petities dus zoek zelf even naar de petitie die het meest met jou resoneert).

Hij maakt een vergelijking met het verhaal over de kikkers in de pan. Als je kikkers in een pan met heet water gooit dan springen ze daar onmiddellijk uit, maar als je ze in een pan met koud water gooit dan blijven ze daar braaf in zitten en laten zich zo koken.

Zijn boodschap is dat er helemaal geen sprake is van een samenzwering of complot of wat dan ook, maar dat de mensen die de macht hebben er gewoon open en bloot, in het openbaar, schaamteloos, ongegeneerd, alles aan zullen doen om deze macht te houden en te vergroten. En de mensen die weigeren om dit te zien zijn dan ook de kikkers in de pan met koud water.

Hij stelt: machthebbers zijn de schaamte voorbij. Burgers zitten in de weg van deze mensen, dus zoeken ze manieren om de burgers in het gareel te houden. Ze willen de samenleving die voor hen het beste is handhaven en ze doen dit door de democratie te verzwakken, mensen tegen elkaar uit te spelen, ze ideeën aan te praten, geloof aan te praten. Met als uiteindelijk doel dat de burgers zich geheel conformeren aan wat ze wordt opgelegd, onder het mom dat de machthebbers weten wat het beste voor ons is.

Het allerlaatste middel van de burgers om zich hiertegen te verweren is burgerlijke ongehoorzaamheid.

~ einde citaat prof. Cees Hamelink ~

Kijk ook naar deze boodschap van een marechaussee die stelt dat de coronawet in strijd is met de eed die hij heeft afgelegd.

De media stelt vragen aan kamerleden en minister De Jonge: de kamerleden zijn over het algemeen sterk gekant tegen deze coronawet, maar minister De Jonge stelt doodleuk dat er nu gesproken wordt over een concept-tekst die nog in de maak is, en dat er inhoudelijk pas over kan worden gesproken als deze tekst klaar is. Wel vreemd als je bedenkt dat de doelstelling is dat deze wet met ingang van 1 juli aanstaande van kracht wordt. Het is nu 19 juni!

In Liefde, Geduld en Vertrouwen,

Veronica

 
2 reacties

Geplaatst door op 19 juni 2020 in Geen categorie

 

Tags: , , ,

2 Reacties op “Update over de laatste ontwikkelingen omtrent Dag voor de Vrijheid en Coronawet, 19 juni 2020

 1. ajvy

  19 juni 2020 at 14:28

  Wat een lef van meneer Hamelink, heeft u dan blijkbaar niet door wat hier werkelijk gaande is…en…al jaren.
  Neen, ook niet, maar al wel eeuwen is het hier dus ook OORLOG. Een oorlog tussen het duister en Het LICHT, nota bene!
  Er hangt ook niet voor niets al door meneer Balkenveld, toen hij in het torentje kwam, ene Baphomet, die dus ook door hen (Balkenveld en Rutte) blijkbaar aangehangen wordt!

  Like

   
  • eventnl

   19 juni 2020 at 17:47

   Ik zie het zo: Cees Hamelink geeft aan dat er niets verborgens aan is, want het gebeurt onder onze ogen, zichtbaar, alleen willen de meeste mensen het niet zien. Veronica

   Like

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: