RSS

Terugblik op 21 juni 2020 – Nederlanders voor VRIJHEID

22 jun

Hieronder vat ik (Veronica) de boodschap van Tijn Touber samen.

Zijn aanpak is er een van meditatie in stilte “Still Together”, geen demonstratie. Dat wil niet zeggen dat hij het niet met de mensen eens is, maar hij stelt dat als je gaat protesteren dit weer meer van het oude oproept en de kranten duiken er weer bovenop. Je houdt het systeem in stand. Je vraagt met zo’n demonstratie aan de machthebbers om je jouw vrijheid terug te geven en daarmee geef je in feite jouw macht uit handen.

Maar als je leeft vanuit jouw eigen macht, laat zien dat je soeverein en vrij bent, dat je jouw vrijheid omarmt en beleeft, en dat je dus niet de spelletjes van de machthebbers meespeelt, dan staan deze machthebbers machteloos. Zij kunnen niets met een volk dat gewoon niet meewerkt.

Hij haalt John Lennon aan: “what if it was war and no one went”. (Wat als er een oorlog zou zijn en niemand ging)

Tijn Toubers videoboodschap van vandaag.

En dan het Malieveld in Den Haag.

Alles wat ik urenlang heb gezien is een geweldige sfeer en er waren mensen uit alle geledingen van de samenleving, met kinderen, met honden, jong, oud. En iedereen vierde het leven, met bloemen, met hartjes. Ik zag een video van iemand die bijna twee uur lang op het Malieveld heeft rondgelopen en alles live filmde en streamde, en het was een genot om te zien en het zo te kunnen meebeleven.

Op het laatst vertrokken grote groepen mensen richting Centraal Station, maar ze werden aan alle kanten geblokkeerd, ze konden nergens heen. Helaas was op dat moment zijn batterij leeg en de video eindigde daar.

Dit geeft mijns inziens wel een indicatie van uitlokking, maar dan niet vanuit de demonstranten. Op de facebookpagina van Viruswaanzin zijn ook berichten geplaatst van mensen die ‘demonstranten’ zagen met oortjes in – van die dingen waarmee ordediensten onderling in contact staan. Tja, helaas niets nieuws onder de zon.

Het is soms moeilijk, maar de boodschap voor ons allemaal blijft: IN LIEFDE en GEDULD. Sta in jouw eigen kracht en waarde en laat je nergens in meeslepen. De liefde die jij uitstraalt komt uiteindelijk ook weer naar je toe.

En dit is de Nieuwsbrief van Viruswaanzin: onderzoek Malieveld, nieuwe demonstraties, kort geding – 22 juni 2020

Gisteren was een bijzondere dag. Viruswaanzin was het verboden om te demonstreren, daarom hebben we via een online livestream een alternatief programma aangeboden met diverse sprekers en DJ’s.

Toch trokken duizenden naar het Malieveld in Den Haag. In een harmonieuze sfeer kwamen zij op voor hun vrijheid en tegen de vrijheidsbeperkende maatregelen.

Ondanks het vreedzame karakter, escaleerde het met als gevolg honderden arrestaties waaronder ouderen en kinderen en mensen die geslagen zijn door de politie en de ME. Zoals je verderop leest zijn er belangrijke vragen te stellen bij het verloop hiervan.

Tegelijkertijd werden er bij vele gemeente- en stadhuizen in Nederlanden bloemen gelegd als symbolische daad voor de teloorgang van onze democratie.

In deze nieuwsbrief staan we stil bij wat er is gebeurd en wat er deze week nog gaat gebeuren.

Sfeerimpressie

Ook al worden de krantenkoppen gedomineerd door het politieoptreden. Wij richten graag de aandacht op al die mooie, positieve mensen die uit liefde voor vrijheid en het leven zelf, hebben getoond welke zorgen zij zich maken. En dat ze bereid zijn hun stem te laten horen voor de vrijheid. Hulde en respect. Bloemenzeeën met kaarten en persoonlijke boodschappen werden neergelegd bij gemeentehuizen door heel Nederland, mensen kwamen samen en voelden zich verbonden door in gesprek te gaan met elkaar, politiebusjes werden met bloemen versierd….en nog veel meer mooie momenten kleurden de dag op een positieve manier.

Op ons facebookkanaal krijg je een goede indruk van hoe de dag is verlopen.

Onderzoek naar het verloop op het Malieveld

De spontane opkomst waarin de overgrote meerderheid in liefde en harmonie bijeen was, escaleerde toch. Via getuigen en berichten op de sociale media bereiken ons signalen die grote vraagtekens oproepen bij het verloop.

Ouderen, kinderen en anderen die er waren zijn in gevaar gekomen. Sommigen zijn zelfs geslagen of gearresteerd en afgevoerd. In de media wordt gesuggereerd dat voetbalhooligans bij provocaties betrokken zijn geweest. Wij denken dat het belangrijk is dat er een uitgebreid onderzoek plaatsvindt door de desbetreffende autoriteiten.

Was je gisteren op het Malieveld en heb je gezien wat er is gebeurd? Heb je beeldmateriaal? Jouw verhalen en materiaal helpen om de feiten te achterhalen. Ook roepen wij politiemensen op om hun verhaal (anoniem) te doen. Inmiddels hebben we honderden foto’s en video’s ontvangen op basis van onze oproep.

Het lijkt ons in ieders belang dat er geen onterechte beschuldigingen worden geuit naar betrokken partijen, maar dat eerst de feiten op tafel komen.

Deel belangrijke informatie

Nieuwe demonstraties in 20 steden

Ook aanstaande zondag willen we onze stem laten horen en opkomen voor onze vrijheid. Als we akkoord krijgen, zullen we in 10 steden gaan demonstreren. Hiervoor zijn we natuurlijk eerst in afwachting van de beslissingen van de gemeentes. Meer informatie volgt in de loop van de week.

Waar was de organisatie van Viruswaanzin?

Omdat de demonstratie was verboden was de organisatie van Viruswaanzin niet aanwezig op het Malieveld. Wij hebben daarom een alternatief programma gemaakt en dit door laten gaan vanuit een studio. Via een livestream keken tienduizenden naar onze interessante sprekers.

Bekijk hoe wij het beleefd hebben

Wat je niet mocht horen op het Malieveld

O.a. Willem Engel, Jeroen Pols, Bas Phillippini, Yvonne van der Stigt, Maurice de Hond, en Michaela Schippers namen de microfoon om hun boodschap te laten horen.

De komende dagen plaatsen we het volledige programma online.

De eerste video’s zijn inmiddels gepubliceerd op het Youtube kanaal van Willem Engel en kan je bekijken via onderstaande link.

Bekijk de speeches van de sprekers

Steun ons bij de rechtbank

Het symbolische doel van de demonstratie was om het kort geding dat dient op donderdag 25 juni a.s. kracht bij te zetten. In het kort geding wordt opgeroepen om de tijdelijke noodmaatregelen die het kabinet nam in de strijd tegen het virus per direct op te heffen. Als je ons wilt steunen bij de rechtbank op de Prins Clauslaan 60 in Den Haag ben je natuurlijk van harte welkom aanstaande donderdag.

Het succes van Gandhi en wat wij daarvan kunnen leren

Centraal in het succes van Gandhi in zijn strijd voor onafhankelijkheid was ‘Satyagraha’, vasthouden aan waarheid en geweldloos protest. Wij kiezen ervoor om in de geest van Gandhi te strijden voor de waarheid en voor onze vrijheid. Met liefde, geduld en vertrouwen.

Geniet van je dag,

Viruswaanzin

“First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

Mahatma Gandhi

Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan bevechten ze je, en dan win je

Blijf ons volgen en blijf delen

Om op de hoogte te blijven van interessante artikelen, onze activiteiten en andere ontwikkelingen nodigen we je uit om ons te volgen via onze sociale media kanalen.

Meer info nodig?

In een tijd van toenemende censuur is het belangrijker dan ooit om jezelf goed te informeren. We hebben een paar nuttige links voor je op een rij gezet om je hierbij te helpen:
samenterugnaarnormaal.nl
viruswaanzin.nl
https://smartexit.nu/
1.5xbeter.nu

www.viruswaanzin.nl
info@viruswaanzin.nl

 
2 reacties

Geplaatst door op 22 juni 2020 in Geen categorie

 

Tags: , , , ,

2 Reacties op “Terugblik op 21 juni 2020 – Nederlanders voor VRIJHEID

 1. Yvonjana

  23 juni 2020 at 15:27

  Ben het helemaal eens met de visie van Tijn Touber! Immers al het andere roept ook altijd steeds weer hun geweld op. Het is ook heel lastig in dit kikkerlandje, om de massa daarover te ‘verlichten’.
  Immers nog steeds wordt dat nog vaak gezien alsof wij het niet op de goede manier/wijze be-le-ven!

  Een van de allermoeilijkste opdrachten nu op Aarde/Gaia/Shan. Niet de opdracht An-sich, maar wel door de mede-bevolking zolang als ‘zij’ nog steeds ‘hen’ willen blijven geloven.
  Terwijl al lang is aangetoond van verschillende zijden, hoe onjuist hun ‘zogenaamde visie’ is!
  Maar ook daar zit immers een hele duistere reden achter, zo klaar dus eigenlijk als een ‘klontje!’

  Like

   
 2. Yvonjana

  28 juni 2020 at 11:52

  WIJ ZIJN LIEFDE – DUS BEN DAN OOK LIEFDE IN VERHEVEN= GODDELIJKE ZIN!

  Like

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: