RSS

Oud-politieman/ME-er spreekt over mensen-/gedragsbeïnvloeding, 15 augustus 2020

16 aug

Ik denk dat wij het er allemaal over eens zijn dat deze cv-tijd als positief effect heeft dat veel meer mensen verder gaan kijken wat er nu eigenlijk gaande is in deze wereld. En ik kan mij helemaal vinden in de stelling van oud-politieman Dennis Spaanstra “dat bewustwording alleen maar éénrichtingverkeer kan zijn”. Mensen die verder zijn gaan kijken kunnen niet meer terug, precies zoals ook in de film “the matrix” is gesteld bij de keuze voor de blauwe pil of de rode pil; als je eenmaal de rode pil hebt genomen is er geen weg terug. Dus, hoe rot de situatie nu ook lijkt, bekijk het positief, want deze tijd is een geweldig hulpmiddel voor de bewustwording van de mensheid. En positiviteit is de energie die wij nu in de wereld moeten zetten, daarmee kunnen wij de situatie beïnvloeden om zich te ontwikkelen naar de toetreding van de mensheid in de Age of Aquarius. Veronica

De video is een gesprek (in het Nederlands) tussen Dennis Spaanstra en Willem Engel over het effect van de huidige maatregelen, de gedragsbeïnvloeding, het werken op het schuldgevoel en het gevoel van verantwoordelijkheid voor anderen. Dennis vergelijkt wat er nu plaatsvindt met bijvoorbeeld verhoormethodes die in het verleden werden gebruikt, en proeven met mensen om te zien hoe deze kunnen worden beïnvloed om verder te gaan in hun gedrag dan zij van zichzelf dachten dat zij dat zouden kunnen. (Bijvoorbeeld de Australische politieagent die een meisje bijna wurgt omdat zij geen muilkorf wil dragen – afschuwelijke video.)

Het besprokene laat je goed nadenken over de invloed die jouw omgeving op je uitoefent, om maar ‘gewoon’ te doen wat je wordt gezegd, om anderen niet tot ‘last’ te zijn (schuld, schaamte, angst). Emotionele chantage. Hoe je er gewoon niet aan kunt ontkomen omdat je overal om je heen grote borden over cv ziet, richtlijnen, ge- en verboden. Je mag gewoon niet langer meer genieten van het leven, totdat iedereen braaf doet wat de overheid eist.

Dennis geeft als voorbeeld de vraag: waar gebeuren meer ongelukken – op een voorrangsweg of in een wijk met gelijkwaardige wegen? Antwoord: op een voorrangsweg, want de mensen letten alleen op de regels en de bordjes en niet meer op elkaar. In een wijk met gelijkwaardige wegen letten de mensen op elkaar, want niemand wil een ander aanrijden. Dus: een beroep op onze eigen verantwoordelijkheid en het positieve effect daarvan, in plaats van een slaafs volgen van bordjes en regels, dus de overheid.

Er wordt ingegaan over het waarom dat sommige mensen gewoon absoluut niets willen horen wat niet tot hun eigen overtuiging behoort, ook al is het gewoon zwart op wit te zien en bewezen. Over de afhankelijkheid van deze mensen, die geloven dat de regering (en de media) het beste met ze voor heeft en daarom braaf doen wat de regering eist. Dus: cognitieve dissonantie = ik wil alleen horen wat ik wil horen en niets anders. (Cognitieve dissonantie is de onaangename spanning die iemand ervaart bij tegenstrijdige overtuigingen, ideeën of opvattingen of bij handelen in strijd met de eigen overtuiging.Wikipedia (NL))

Het is ook een oproep aan de handhavers (agenten, boa’s en militairen) om zich af te vragen of zij ervoor zijn om een agenda van een overheid te steunen (waar deze agenda volledig tegen de mensenrechten in gaat), of dat zij er zijn om de mensen te helpen en boeven te vangen. Dat zij dus het recht hebben om zich af te vragen of het boven hen geplaatste gezag terecht of onterecht bepaalde dingen van hen eist.

Dezelfde oproep geldt ook voor artsen, hulpverleners, zorgmedewerkers, leerkrachten, enz. Vraag je af wanneer het gezag nog bevoegd is, en wanneer je ziet dat dit niet het geval is om ze daarop aan te spreken, en te doen wat je wilt doen om de mensen te helpen, ook al gaat het tegen de onredelijke regels in.

HET GAAT OM HULPVERLENING AAN HEN DIE HULP BEHOEVEN.

 

 
2 reacties

Geplaatst door op 16 augustus 2020 in Geen categorie

 

2 Reacties op “Oud-politieman/ME-er spreekt over mensen-/gedragsbeïnvloeding, 15 augustus 2020

 1. Angie

  16 augustus 2020 at 18:30

  lichtkrachten helpen de mensheid.Pleiadian lightForces via
  Michael Love.10 augustus 2020.

  Like

   
 2. Anoniet/Sjoerd

  17 augustus 2020 at 16:06

  Het is ook een oproep aan de handhavers (agenten, boa’s en militairen) om zich af te vragen of zij ervoor zijn om een agenda van een overheid te steunen (waar deze agenda volledig tegen de mensenrechten in gaat), of dat zij er zijn om de mensen te helpen en boeven te vangen.

  Ik denk dat je je vergist in je autoritaire medemens..

  Like

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: