RSS

Robert Kennedy jr., Children’s Health Defense, 24 oktober 2020

27 okt

Ter gelegenheid van een weekend vol demonstraties en protestbewegingen (24/25 oktober) heeft Robert Kennedy jr., oprichter van Children’s Health Defense, een speech uitgesproken. Hieronder de Nederlandse vertaling. De Engelstalige (en Engels ondertitelde) speech vind je hier: https://youtu.be/_ylOJ2pVl54 (Door een keelziekte heeft Robert Kennedy een lastiger te verstaan uitspraak.)

Zaterdag 24 oktober 2020 op het Malieveld Den Haag; HART voor VRIJHEID, met dank aan Viruswaarheid en alle aanwezigen.

Hallo allemaal, dit is Robert F. Kennedy jr. en ik zo blij dat ik nu de gelegenheid heb om te spreken tegen duizenden burgers in 15 landen op alle continenten in de wereld die vandaag zijn samengekomen om te protesteren tegen deze coup d’état door Big Data, Big Telecom, Big Tech, Big olie en chemische bedrijven, door dit wereldwijde publieke gezondheid kartel dat wordt geleid door Bill Gates en de WHO, dat nu oploopt naar twee triljoen dollar, en zijn rijkdom en zijn macht over onze levens, onze vrijheid wil vergroten. Die onze democratieën willen omverwerpen, en onze soevereiniteit willen vernietigen, en onze controle over onze levens en de gezondheid van onze kinderen.

En ik wil je herinneren – degenen onder jullie die niet Amerikaans zijn – aan iets dat elk Amerikaans kind leert wanneer het opgroeit in dit land over onze geschiedenis.

Tijdens de grote depressie zei Franklin Roosevelt – die een van de grootste presidenten was in de Amerikaanse geschiedenis – tegen de Amerikanen; “Het enige waarvoor wij bang moeten zijn is de angst zelf”.

En wij groeien op en horen dat, maar de mensen begrijpen niet echt wat het betekent. Maar het was een zeer, zeer diepe waarschuwing van Roosevelt. Want wij zagen wat de grote depressie aanrichtte, in Oost-Europa, in Italië, in Duitsland en Spanje. Waar die crisis de mensen in de richting van fascisme duwde in de landen in het oosten, waar dezelfde crisis de burgers en regeringen naar communisme duwde en ook de instorting veroorzaakte van regeringen over de hele wereld.

En in ons land, de Verenigde Staten, is het moeilijk voor de mensen om zich nu te herinneren dat bijna een derde van de mensen in ons land volledig waren gedesillusioneerd door kapitalisme en zich wilden keren naar communisme, en een andere een derde wilde zich keren naar fascisme. En Franklin Roosevelt wilde ons land behouden voor democratie, voor vrijemarktkapitalisme, voor burgerrechten, en om onze constitutie te behouden.

En hij zag dat het wapen van autoritaire controle angst zou zijn.

En toen ik een paar weken geleden sprak in Berlijn herinnerde ik de mensen van Duitsland aan een zeer fameus verhaal dat gebeurde tijdens de Neurenberg trial na de tweede wereldoorlog, toen de meest nabij luitenant van Hitler en het hoofd van de Luftwaffe, Hermann Göring, door een van de aanklagers werd gevraagd “Hoe kreeg u de Duitse mensen – de Duitse mensen zijn de meest onderrichte mensen op de wereld en waren wat van de meest tolerante mensen in de wereld, de Weimarrepubliek  was een van de sterkste democratieën in de wereld – hoe kreeg u deze mensen, die zo goed onderricht waren en zo wakker en zo tolerant, en maakte van hen gehoorzame slaven die enkele van de ergste gruweldaden in de menselijke geschiedenis begingen?

En Göring zei, “Oh, dat is heel eenvoudig”. En ieder van u kan deze quote opzoeken en ik beveel u aan om dat te doen. En hij zei:

En het werkt niet alleen in een fascistische regering, maar het werkt in een democratie, in een monarchie, in een communistische regering, in elke regering die je wilt, de taak van deze regering is om de mensen in angst te krijgen. En als je ze in angst kunt houden kun je ze zover krijgen om alles te doen wat jij wilt dat ze doen, dat je ze in schapen verandert.

Er is een fameus boek van Naomi Klein dat iedereen zou moeten lezen, getiteld “Disaster Capitalism”. En dat boek laat zien – het is een historische chronologie van alle tijden tijdens de Amerikaanse geschiedenis en de geschiedenis van de wereld, tijdens de grote depressie, en tijdens de financiële instorting in 2008, en tijdens de financiële instorting in Chili, bijvoorbeeld, in 1973. In de tijd van de bombardering van het WTC – dat autoritaire elementen in een gemeenschap en grote corporaties, en rijke plutocraten en oligarchen, rijke families en individuen, crises gebruiken om de rijkdom te vergroten, om de middenklasse van deze landen weg te vagen, en ons te beknellen met totalitaire controles.

En natuurlijk, het is duidelijk dat mensen die eraan gewend zijn om te stemmen voor hun regeringen niet gaan stemmen voor politiek die de rijke mensen rijker maakt en de corporaties zelf meer macht geeft over hun levens, die de democratie vermindert en burgerrechten vermindert. Dat zijn geen goede voertuigen voor populisme.

Om de regering te transformeren zodat het de rijken zal belonen met zelf meer rijkdom.

De mensen die dat willen doen – de grote corporaties die dit soort verandering willen orkestreren – moeten de burgerrechten kwijtraken. En het eerste burgerrecht waar ze mee beginnen is de vrijheid van meningsuiting. Zij moeten censuur schap op ons leggen want vrijheid van meningsuiting is het meest belangrijke recht. In ons land zetten wij het op nummer één, het eerste amendement van de constitutie, want al de andere rechten zijn daarop gebouwd. Als een overheid kan verbergen wat het aan het doen is kan het wegkomen met alles wat het wil. Als een corporatie tegen je kan liegen, en informatie achterhouden, als er geen transparantie is in een democratie, dan heb je geen democratie.

Dus als je alle andere rechten kwijt wilt, zoals vrijheid van bijeenkomen, hetgeen nu plaatsvindt. Sommigen van jullie voeren dit uit onder grote bedreigingen. Sommigen zullen lijden, sommigen zullen in de gevangenis terecht komen. Sommigen van jullie zullen gewond raken.

Maar het is een basisrecht: het recht van vrijheid van expressie, het recht op een jury rechtspraak, het recht op vrijheid van religie, het recht op privacy, het recht om overheden te hebben die je niet bespioneren en jouw informatie verzamelen. Alle andere rechten kunnen alleen worden omver geworpen als ze censuur schap beginnen op te leggen, door in staat te zijn om mensen het zwijgen op te leggen als ze willen spreken.

Dus de coup d’état waartegen wij nu vechten is een coup d’état die begint met een complot tussen de overheidsagentschappen en de grote technologiebedrijven die Silicon Valley miljardairs – mensen als Zuckerberg en Bill Gates, en de mensen die aan het hoofd staan van Google, en Facebook, en Pinterest, en al deze Silicon Valley corporaties die nu in dit complot zitten, om ervoor te zorgen dat wij niet kunnen spreken over onze grieven. Wij kunnen geen slechte dingen zeggen over farmaceutische producten. Wij kunnen geen vragen stellen over overheidspolitiek die voor ons geen zin heeft. En ik ga een paar dingen zeggen over wat van deze overheidspolitiek.

Nummer 1: ik ben geen complottheoreticus. Ik volg de feiten. Ik weet niet dat de Covid ziekte was gegenereerd in een laboratorium in Wuhan. Maar er is heel veel bewijs dat het zo is. Maar niet genoeg bewijs voor mij om te zeggen dat het een feit is. Maar mijn vraag is: waarom weten wij niet het antwoord hierop? Waarom is die vraag niet aan Tony Fauci gesteld? Waarom lanceert president Trump niet een onderzoek? Of president Jinping, of de presidenten van al deze landen? Zeggend: waar komt dit vandaan? Want wij moeten dat weten.

Maar wereldburgers, dit de ergste calamiteit in de geschiedenis. En niemand lijkt zich af te vragen waar dit feitelijk vandaan komt? We weten dat het niet van een vleermuis komt in de markt van Wuhan. En dat verhaal was een fabel dat nu geen basis heeft in een feit. En we hebben Nobel laureaten, en we hebben grote instituten, en onderzoek agentschappen, en aanklager agentschappen, die zeggen “We denken dat het kwam van het Wuhan lab en we denken dat het kan komen van studies die waren betaald door Bill Gates en Tony Fauci”. Ik weet niet of dit waar is. Maar waarom stellen onze regeringen dat niet als de nummer 1 vraag. Waarom, in plaats van het sturen van hun politie om dissidenten te onderdrukken, sturen zij niet de politie om mensen te ondervragen die het antwoord zouden kunnen weten op die vraag?

Er zijn veel andere vragen waar ik het antwoord op zou willen hebben, Vragen over maskers. Ik ben zeer wel bereid om ze te accepteren als de maskers werken, dan zal ik ze dragen. Als ze andere mensen beschermen tegen overdracht, dan wil ik ze dragen. Maar de studies die ik heb gezien geven aan dat ze voor het overgrote deel niet werken tegen virale transmissie. Er zijn enkelen die zeggen dat ze kunnen werken onder gelimiteerde omstandigheden. Wat ik niet wil verteld te worden is: ze werken, en je gaat ze dragen, en je kunt er beter maar geen vragen over stellen.

De meeste Amerikanen, en de meeste mensen op deze planeet, willen leiderschap, maar wij willen geen tirannisering. En we kennen het verschil tussen tirannisering en leiderschap. We willen de waarheid weten over hydroxychloroquine. We willen weten waarom wij $18 miljard uitgeven aan vaccins en maar $1,4 miljard aan therapeutische geneesmiddelen. Wat is de logica daarvan?

Er zijn veel, veel andere vragen waarvan wij in een democratie het recht hebben om er een antwoord op te krijgen. Zonder dat wij complotdenkers worden genoemd. Zonder dat wij worden zwart gemaakt als “onvoorzichtig” of “slechte burgers”. Alle mensen die deel uitmaken van de demonstraties zijn mensen die streven naar een leven als een goed burger.

Nu, laat mij je vertellen wat we moeten doen om dit gevecht te winnen. De enige manier waarop wij het kunnen winnen is met democratie. We moeten vechten om onze democratie terug te krijgen, om onze democratie terug te claimen van deze schurken die van ons stelen.

En je merkt dat de mensen die het rijkst worden van deze quarantaine de mensen zijn die kritiek over deze quarantaine censureren. Wie zijn het rijkst geworden? Jeffrey Bezos, hij maakte $83 miljard, hij heeft het gemaakt. En hij bezit Amazon en hij censureert boeken die kritiek hebben op de quarantaine. Zuckerberg die eigenaar is van Facebook, die heeft tientallen miljarden dollars gemaakt door deze quarantaine en hij censureert informatie die kritiek heeft op de quarantaine. Hij censureert mijn Instagram, hij censureert mijn Facebook, mijn Twitterpagina is ook gecensureerd. En dit zijn allemaal mensen die miljarden dollars verdienen aan deze quarantaine.

En wat ik wil weten is een simpele vraag: Is de quarantaine feitelijk effectief? Je weet dat wij genoeg pandemieën hebben gehad in het verleden. In 1969 hadden we de Hong Kong flu pandemie die 100.000 mensen in de VS doodde. Dat is vergelijkbaar met 200.000 mensen nu. De mensen die zijn gedood door het coronavirus. Gingen wij toen in een lockdown? Nee. Droegen wij maskers? Nee.

We gingen naar Woodstock. We gingen naar de democratische conventie in Chicago en hadden enorme groepen mensen. Aan niemand werd gezegd om in lockdown te gaan, je vriendin niet meer te zien en maskers te dragen, en je huis niet uit te gaan, en je bedrijf te sluiten en elk bedrijf in het land failliet te laten gaan.

Vorig jaar waren er 1,6 miljoen mensen in de wereld die aan TBC overleden. We hebben elk jaar 1,6 miljoen mensen die doodgaan door tuberculose. We dragen geen maskers. We zitten niet in een lockdown. Wat is het verschil tussen TBC en coronavirus?

TBC heeft een vaccin. En het vaccin kost zo’n $3. En dat is waarom wij niet in lockdown gaan. Want niemand verdient $39 aan een vaccin, of $300 een vaccin, de manier zoals Moderna en Astra Zeneca en Johnson & Johnson het doen vanuit deze catastrofe. En dat is de enige reden die ik kan bedenken.

En ik ben blij als iemand mij vertelt dat er een andere reden is. Maar laat het ons horen. Sluit mij niet gewoon op. Vertel mij niet dat ik het niet kan bevragen.

Hier is wat wij moeten doen. Wij moeten precies doen wat jullie vandaag doen. Wij moeten naar buiten gaan, de straat op, en wij moeten samenzijn. Wat de big tech schurken en schoften, en Mark Zuckerberg, en Jeffrey Bezos, en Bill Gates, en Tony Fauci, willen dat je doet is dat we met elkaar vechten. Ze willen dat zwarten vechten tegen blanken. Ze willen dat republieken vechten tegen democraten. Ze willen iedereen gepolariseerd. Ze willen dat iedereen is gefragmenteerd.

Want ze weten dat als wij allemaal samenkomen en vragen gaan stellen, al die vragen die zij niet kunnen beantwoorden. “Waarom worden jullie rijk?” En “Waarom worden wij allemaal arm?” En “Wat is het verschil tussen tuberculose en coronavirus?” En “Waarom dragen wij geen maskers voor tuberculose, maar we doen dat voor het coronavirus?” En ”Waar kwam dit allemaal vandaan?”

En al deze vragen waarvan wij recht hebben op een antwoord en waarop we geen antwoorden krijgen. Wij moeten samenblijven. Of je een republikein bent of democraat, stop daarover te praten. Stop jezelf te identificeren.

De vijand is big tech, big data, big oil, big farma, het medische kartel, de totalitaire elementen in de regering die proberen ons te onderdrukken, die proberen ons te beroven van onze vrijheden, van onze democratie, van onze vrijheid om te denken, van onze vrijheid om ons uit te drukken, van onze vrijheid om samen te komen, en van alle vrijheden die waardigheid geven aan de mensheid. En het laatste dat wij allen moeten doen is dat wij onderwezen moeten blijven en geïnformeerd,

Een van de dingen die ik wil aankondigen is dat vandaag De Children’s Health Defense – mijn organisatie met de hulp van velen van jullie die in deze groepen zitten – een krant lanceert, een dagelijkse krant, en wij gaan informatie voor jullie bijeenbrengen. We gaan jullie vertellen wat de nieuwste wetenschap is. We gaan alle informatie nemen die wordt gecensureerd, overal elders, en wij gaan het opnieuw drukken in onze uitgave. Em je kunt dat elke dag krijgen.

Dus als je iets ziet dat wordt gecensureerd, moeten wij dat horen want wij willen dat opnemen. Wij gaan de vijanden zijn van censuur schap. Wij gaan het asiel zijn. En wij gaan debat mogelijk maken. Wij zorgen ervoor dat het burgerdebat is. Wij gaan de mensen aanmoedigen om niet partizaan te zijn. Maar wij gaan het de mensen toestaan om commentaar te geven en andere opinies te hebben dan wij. Wij zijn niet bang voor debat, zoals de farmaceutische bedrijven, en Bill Gates, en Mark Zuckerberg, en Jeffrey Bezos, en Tony Fauci. Die zijn doodsbang voor debat.

Wij verwelkomen debat. We willen het horen als je een andere opinie dan mij hebt, ik wil het horen en ik wil jouw wetenschap zien. En ik wil dat het publiek ons erover hoort praten en debatteren, want de vrije golf van informatie, de kookpot van debat, is het enige dat het regeringen mogelijk maakt om rationele politiek te ontwikkelen, waarin zelfregering feitelijk werkt.

Jullie zijn op de frontlinies van het meest belangrijke gevecht in de geschiedenis, en het is het gevecht om de democratie te redden, en vrijheid, en mensen vrijheid, en mensen waardigheid, van dit totalitaire kartel dat probeert ons te beroven, tegelijkertijd, in elke natie in de wereld, van de rechten waarmee elk menselijk wezen is geboren. Dus dank jullie wel voor jullie moed, dank je voor jouw toewijding, en dank je voor jouw bondgenootschap.

En ik kan je plechtig beloven; ik zal ondergaan met mijn laarzen aan, zij aan zij vechten met jullie allemaal, om ervoor te zorgen dat wij deze rechten terug hebben en ze behouden voor onze kinderen. En ik zal jullie allemaal zien op de barricaden.

Dank je.

Vertaald door Veronica

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 27 oktober 2020 in Geen categorie

 

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: