RSS

Adviezen van Burgerfront om Vrij Mens te worden! 28 februari 2021

02 mrt

Samenvatting van het gesprek met jurist Jeroen Sloendregt van Burgerfront door Dileila Theunisz, 28-2-2021

Als eerste stellen we de rechtspositie van de mens vast:

 1. Ieder mens valt onder fundamenteel recht (common law) = niet doden, niet stelen, niet dwingen.
 2. Als de mens dat schendt valt hij onder strafrecht; strafrecht wordt pas van toepassing als iemand aangifte doet.
 3. Publiekrecht = strafrecht en bestuursrecht.
 4. En dan is er privaatrecht = overeenkomst tussen twee private personen; mensen onderling met een wilsverklaring.

Een niet ondertekend document heeft geen enkele rechtswaarde!

In hogere wetten staat dat ieder mens vrij is om te beslissen, art 94 van onze grondwet.

Een volk dat zijn rechten niet verdedigd is zijn rechten niet waard.

De vrije mens

Om een vrij mens te worden is het noodzakelijk dat je alles terugneemt dat je uit handen hebt gegeven, dat je jouw eigen verantwoordelijkheid neemt.

Strafrecht kun je niet opzeggen want dan zou je andermans rechten schenden, bestuursrecht kun je wel opzeggen. Je trekt dan jouw machtiging in die je (onbewust) hebt gegeven. Bestuursrecht krijg je opgelegd en dat geldt zolang je er toestemming voor geeft.

Volgens de wet ben je verantwoordelijk voor de acties van jouw ‘vertegenwoordiger’; dat is iedereen die onder bestuursrecht valt. Zowel de vertegenwoordiger als de vertegenwoordigde is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de staatsschuld.

De burgemeester van de gemeente waar je woont is bestuursrecht. Je kunt aan de burgemeester meedelen dat jij jouw toestemming om jou te besturen intrekt.

Burgerfront heeft hiervoor op zijn website een “Juridische verklaring opzegging machtiging bestuur”, die onderdeel uitmaakt van de ‘juridische toolkit’.

Jeroen geeft het volgende voorbeeld:

Je hebt een stemkaart ontvangen; als je daarmee gaat stemmen moet je jouw ID tonen en dan word je geregistreerd als iemand die zijn stem weggeeft aan een ander, i.c. de ‘bestuurder’.

Ook als je niet gaat stemmen; er wordt uitgegaan van ‘silent consent’, met andere woorden “wie zwijgt stemt toe”. Je moet echt jouw machtiging intrekken.

De “Juridische verklaring opzegging machtiging bestuur” stuur je aangetekend naar de kiesraad met een kopie aan de burgemeester. De burgemeester kan het ter kennisgeving aannemen, hoeft niet te reageren. Maar jij hebt daarmee aantoonbaar (de kopie die je zelf houdt) jouw machtiging tot bestuur ingetrokken.

In de praktijk is gebleken dat de kiesraad soms enveloppen ongeopend retour stuurt; dat is een daad van “onbehoorlijk bestuur”, en het verandert niets aan de zaak want jij hebt jouw machtiging ingetrokken en zij konden daar kennis van nemen.

Ieder mens is vrij; je zegt “ik laat mij niet meer besturen”.

Jeroen geeft aanwijzingen wat je kunt doen bij bijvoorbeeld aanhouding.

Belangrijk is dat een niet ondertekend document geen enkele rechtswaarde heeft! Er zijn mensen die met een uitdraai van de wet op zak lopen en deze wettekst is niet ondertekend; deze heeft daarom geen waarde. Bijvoorbeeld mondlap, avondklok.

Je zegt tegen de agent dat “hij maar moet bewijzen dat iemand ziek is geworden omdat ik geen mondlap draag”, of dat “hij moet aantonen dat ik andermans rechten schend als ik na negen uur buiten ben”. “Bewijs maar dat ik de maatschappij extreme schade heb toegebracht”.

Daarmee weet de agent dat jij in je recht staat en laat het gaan.

Mocht hij toch een boete willen geven, dan moet je weten dat de overheid geen boetes mag opleggen, vooral niet als je het bestuursrecht hebt opgezegd. Ze hebben geen contract met jou! Er moet een wilsverklaring zijn.

Gang van zaken:

 • Je wordt aangehouden
 • De agent vraagt om jouw ID. Deze willen ze hebben om je een boete te kunnen sturen. Als je dat vrijwillig geeft, dan ga je vrijwillig met hem/haar in zaken. En dan ga je vrijwillig het ‘handelsvoorstel’, i.c. de boete, betalen.
 • Jouw reactie: u wilt dus weten wie ik ben, daarom wilt u mijn ID. Is dat een vraag, uw vraagt mij om mijn ID?
 • Antwoord handhaver: ja.
 • Jouw reactie: op een vraag mag ik ja of nee antwoorden, en ik zeg nee.
 • Handhaver reageert met: u moet! Als u dat niet doet moet u mee naar het bureau.
 • Jij zegt: dat klinkt niet als een vraag. Dus ik stel hierbij vast dat u mijn gegevens onder dwang wilt verkrijgen. U dwingt mij op straffe van vrijheidsberoving. Een contract onder dwang verkregen is ongeldig. U bent in uniform. Werkt u onder uw ambtseed; het is een strafbaar feit van uw kant als u mij dwingt.

N.B.: weet dat als er geen sprake is van een strafbaar feit jij je niet hoeft te identificeren. En een strafbaar feit is het alleen als je afwijkt van de fundamentele rechten.

 • Als de agent aanhoudt kun je om verder gezeur te voorkomen jouw ID pakken en zeggen: “Dit is het kaartje dat ik van uw baas heb gekregen, maar ik identificeer mij daar niet mee. En ik stel vast dat u het onder dwang verkrijgt. Ik identificeer mij niet met degene die op dat kaartje staat” (er staat op dat het rijkseigendom is).

Als je een boete krijgt, moet je daarvan weten dat het een ‘offerte’ is – jij doet iets ‘fout’, betaal maar en we praten nergens meer over. Boven de boete staat ‘transactievoorstel’, dus het is een voorstel.

De boete accepteer je niet omdat het een handelsvoorstel is dat jou onder dwang is gegeven en waarvoor de gegevens onder dwang zijn verkregen. Op de website van Burgerfront staat een ‘Verzetsbrief’.

Feiten: brief is niet voor mij, is onder dwang opgelegd etc. Bovendien is de brief niet ondertekend, en heeft dus geen rechtswaarde.

Jeroen geeft een praktijkvoorbeeld van iemand die door de officier van justitie was uitgenodigd voor een gesprek om over zijn strafbeschikking te praten. De brief was niet ondertekend. Degene die was uitgenodigd vroeg om een brief met naam en handtekening met de woorden: “dan weet ik wie ik aansprakelijk kan stellen voor het schenden van mijn rechten”. Hij heeft er niets meer van gehoord.

Ze kunnen doen wat ze doen omdat wij het accepteren, wij moeten stoppen het te accepteren!

M.b.t. corona en de maatregelen kun je ook aanvoeren: “De maatregelen moeten proportioneel zijn, toon dat maar aan, bewijs het bestaan van het virus.”

Het coronaplakkertje wordt overal opgeplakt, maar dat is geen bewijs. Het ontstaan van een virus gebeurt aan de vergadertafel, het is ‘consensuswetenschap’. Dit heeft niets met een bewijs te maken. Het coronavirus zou uit bijna 30.000 onderdelen bestaan en dat hebben ze in 3 weken vastgesteld!

De besmettelijkheid van een ‘virus’ is ten tijde van de Spaanse griep al tegengesproken, ze kregen gezonde mensen niet ziek, wat ze ook probeerden.

M.b.t. de scholen en hun maatregelen

Dit is wat je de schooldirecteur kunt vertellen.

“De instructies die naar scholen gaan; daar staat niet eens een naam onder, geen handtekening, het heeft geen enkele rechtswaarde. Niemand neemt verantwoordelijkheid voor deze richtlijnen op scholen. Dus de directeur die deze instructies uitvoert doet het op eigen verantwoordelijkheid. En het zijn misdaden tegen de menselijkheid.”

De schooldirecteur kan dus worden aangeklaagd.

Er is een ‘Kennisgeving aansprakelijkheidstelling’ opgesteld door Artsen voor Waarheid, te vinden op website Burgerfront.

En de boodschap van Jeroen aan de ondernemers die zich de overheidsterreur laten aanleunen omdat ze ondersteuning krijgen is: Steun van de overheid staat gelijk aan slavernij! “Als u doet wat wij zeggen, dan krijgt u geld.”

Dit is de video met dit gesprek.

Website Burgerfront

Samenvatting door Veronica

 
4 reacties

Geplaatst door op 2 maart 2021 in Burgerfront

 

Tags:

4 Reacties op “Adviezen van Burgerfront om Vrij Mens te worden! 28 februari 2021

 1. Frank willigers

  3 maart 2021 at 06:20

  Geldt dit ook als ik een boete heb gekregen voor een overtreding van de maximale snelheid

  Like

   
 2. rian luijten

  4 maart 2021 at 09:30

  ik zou graag antwoord hebben op de vraag of ik dan nog aow krijg als ik besluit met de burgemeester contact te stoppen??

  Geliked door 1 persoon

   
  • eventnl

   4 maart 2021 at 09:57

   Ik adviseer iedereen met vragen hierover contact op te nemen met Burgerfront.

   Like

    
  • J.Lewis

   4 maart 2021 at 23:03

   Heb het zelf ook gedaan. Heb zelf ook AOW en ik krijg het ook nog steeds. AOW zijn opgebouwde rechten.

   Like

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: