RSS

De Nieuwe Samenleving Initiatieven – Aanvulling juli 2021

16 jul

Begin juni heb ik een overzicht geplaatst van allerlei initiatieven, zie deze link. Dat artikel bevat ook een uitgebreid overzicht van “nieuw nieuws- en informatiekanalen” en veel websites over lokaal kopen bij de boeren e.d.

De mensen zitten gelukkig niet stil. Dus hieronder aandacht voor nieuwe initiatieven en ontwikkelingen. (N.B. Soms werken links naar Youtube niet vanuit mijn berichten; zoek dan in Youtube naar de naam van het bewuste kanaal.)

Natuurpad – Stichting het pad der natuurlijke energie

Missie/ visie – (link naar de presentatievideo)

Samen met u willen wij een doorslaggevend verschil maken door verloren gegane wijsheid te hervinden en te openbaren. Met als einddoel: een gezonde samenleving creëren tussen mens en milieu.

Onze missie is het toepassen, ontwikkelen en combineren van uitvindingen van de wetenschap uit heden en verleden.  Zo kunnen we energie, waterhuishouding, bosbouw en akkerbouw verbeteren en verduurzamen. Voor onze en toekomstige generaties.

Onze visie is dat de natuur de antwoorden voor ons als mensheid heeft klaarliggen en dat we in harmonie met de natuur gebruik mogen maken van de natuurlijke schatten. Schoon drinkwater, mineraalrijke grond, duurzame energieopwekking uit waterstof, duurzame bosbouw en gezonde en geneeskrachtige voeding en vooral de harmonie en samenwerking daartussen hebben onze bijzondere aandacht.

Inspiratie vinden wij bij Viktor Schauberger, Nikola Tesla, Wilhelm Reich, Justus von Liebig en Benoit Mandelbrot.”

N.B. Op de website vind je heel veel links naar video’s en publicaties over dit onderwerp.

De Stichting heeft een ludieke actie opgezet om de benodigde financiële middelen te verzamelen: een loterij.

Fraaie prijzen
Wilt u ons helpen om dit doel te bereiken? Dan maakt u kans op fraaie prijzen: een nieuwe camper, een goudschat, de zilvervloot en nog veel meer. Ontdek alle prijzen en doe direct mee.

Studio New Earth

Vorig jaar zomer, in de maand juli, was er een initiatief voor een Facebook kanaal “Van 3D naar 5D”. Elke dag werden inspirerende boodschappen gegeven door verschillende lichtwerkers. Initiatiefnemers daarvan hebben nu een nieuw platform opgericht: Studio New Earth.

Studio New Earth is het spirituele tv-kanaal op social media met een wekelijks programma, waaronder interviews, activaties, de spirituele talkshow, meditaties, heartsongs, yoga, Life School en Thank God its Friday.” 

Er is een Facebook kanaal en een Youtube kanaal. Met deze Youtube video wordt dit nieuwe initiatief gepresenteerd.

Een van hun initiatieven is “De Life School”, door Pattty Harpenau en Janosh, elke 2e en 4e woensdag van de maand. “We gaan praten over het leven, over vallen en weer opstaan, over geluk, over succes en overvloed. En natuurlijk nog veel meer maar bovenal hoe jij je leven optimaal kunt leven. Dat doen we met humor, inspiratie, met wijze lessen aan de hand van levensvragen en we hopen zo dat je van ons geniet en dat wij je brein, hart en ziel kunnen vullen met levensvreugde.”

Roy Wanting geeft les in Transformative Yoga, en er is “Transformative Meditatie”. Elke vrijdag is er “Thank God it’s Friday” door Janosh, op de maandagen de “Spirituele Talkshow” met Bonnie Bessem en Robert Bridgeman, en een avond “Heartsongs”, muziek en poems met Bonnie en Jasper Merle. Verder o.m.: “kidsverlichting”, “Belichaam je sekspower”, “Meetings with a Master”, en veel interessante interviews met o.a. Anton Teuben, Hans Stolp, Roy Martina, Deva Premal & Miten, en vele anderen.

BPOC 2020

De Buiten-Parlementaire-Onderzoeks-Commissie bracht in maart zijn eerste tussenrapportage uit (hier te bestellen). Hierin zijn veel verschillende verklaringen opgenomen: artsen, wetenschappers, juristen en hoogleraren, mensen die in de gezondheidszorg werken. Ook worden (horeca)ondernemers, docenten en ouders gehoord, tot en met een leerling over de situatie op school.

Andere zeer belangrijke verklaringen komen van politieagenten. De commissie heeft van veel gewetensbezwaarde agenten verklaringen opgenomen, die in eerste instantie anoniem zijn gepubliceerd om de veiligheid van de agenten en hun familie te waarborgen. Terugkerende thema’s in deze verklaringen zijn een verharding binnen het politiekorps, buitenproportioneel geweld, drugsgebruik, dehumanisering, racisme, seksisme en een cultuur van angst en wantrouwen. Van deze verklaringen is nu ook een tussenrapportage uitgebracht (hier te bestellen), en de commissie had het voornemen om deze rapportage te presenteren in aanwezigheid van 80 van de betrokken agenten, die hiermee dus hun anonimiteit zouden opheffen. Helaas ontving de commissie dreigementen; hieronder een fragment uit hun persbericht daarover:

“Op 7 juli jl. zijn wij als BPOC2020 geconfronteerd met meervoudige bedreigingen tegen het leven. Deze personen waren op de hoogte van ons privé adres, van de auto waarin wij rijden, en van de locatie waar de verklarende agenten naar buiten zouden treden op 10 juli a.s. 

Als BPOC2020 en de raad van advies kunnen wij niet instaan voor de veiligheid van de 80 verklarende agenten, de zaaleigenaar, de technici en overige betrokkenen. Wij hebben dan ook met zeer grote tegenzin en in overleg met de agenten moeten besluiten de fysieke presentatie van de agenten te annuleren. Ook het online zetten van de beelden van de verklarende agenten is geen alternatief, omdat ook dit raakt aan hun veiligheid. Als BPOC2020 kunnen wij ook daarvoor niet de verantwoordelijkheid nemen.” ….. “Het stellen van vragen en het zoeken naar de waarheid is in Nederland niet zonder gevaar en wordt op deze wijze beloond.” 

Hier de link naar een gesprek met de BPOC en Gideon van Meijeren (FVD) bij de Blue Tiger Studie over het politierapport en de huidige politiek.

Innovatief Nederland

Dit is voor al die mensen die wakker zijn geworden of daarmee bezig zijn en dus in staat zijn om een nieuwe samenleving te creëren/leven, die gebaseerd is op liefde, eenheid en wijsheid. Heb je genoeg van al de facetten van de 3e dimensie, van tegen elkaar strijden in plaats van samen het beste en mooiste te realiseren, dan ben je hier aan het juiste adres. Doe mee en transformeer jouw wereld.”

Op deze website worden artikelen van andere bronnen geplaatst en men stelt “Alle artikelen op deze website zijn gecontroleerd op waarheid om geen onzin te verspreiden. Vraag jouw gevoel of het klopt, niet jouw verstand, die vaak nog erg gelimiteerd is in zijn bewust-zijn/wakker zijn!

Samenleven in een ecodorp

Diederick Huizingais zeer gepassioneerd bezig om een ecodorp te realiseren. In de NieuweTijd Live (18-6-2021) vertelt Diederick over zijn ideale toekomst waarin mensen voor meer lokaal, duurzaam en simpel kiezen.

Hij ziet dat mensen steeds vaker andere keuzes maken en niet meer mee willen werken aan het systeem dat ons als burgers niet meer dient. Samen met een diverse groep mensen waaronder een boer, dakdekker en ondernemers, werkt Diederick aan een project om een eerste ecodorp te bouwen.

Hij schetst in de livestream een plaatje van wat je minimaal nodig hebt en hoe het is om in een ecodorp te wonen. Een zeer inspirerend gesprek waarin Diederick je aan de hand meeneemt naar een nieuwe tijd!

Er is momenteel nog geen website maar je kunt wel contact opnemen met Diederick via de mail: diederick@denieuweveluwe.nl

Elohim – woon-werk gemeenschap The Diamond New Earth

Voor de multidimensionaal ontwaakte Mens en Nieuwe Aarde.” “Ieders bijdrage op de Krachtplaats werkt tevens als een acupunctuurnaald in het wereldnetwerk en leylijnensysteem voor de nieuwe samenleving.

Op de website “Corona Nuchterheid” is in een artikel aandacht gegeven aan de “parallelle samenleving” de lezers worden opgeroepen om hun ideeën erover te geven.

Jorn Luka en Flavio Pasquino discussiëren over hoe zij denken over het vormen van een nieuwe samenleving; binnen de bestaande of volledig apart? Jorn heeft veel goede en inspirerende interviews over de huidige ontwikkelingen en de nieuwe samenleving. Bijvoorbeeld: prof. Dr. Bob de Wit, die vertelt hoe de inwoners van Nederland zich in 1581 hebben losgemaakt van de toen heersende koning om weer het zelfbestuur van het land te krijgen. Hier is de link naar de website van Stichting Nederlandse Onafhankelijkheid met het naar modern Nederlands ‘vertaalde’ “Plakkaat van Verlating / Verlatinghe – 26 Juli 1581 In de Staten-Generaal”.

Bob de Wit stelt dat dit nu ook weer zou kunnen: Je vertelt de huidige bestuurders dat zij hun taak niet naar behoren doen en deelt mede dat je je daarvan losmaakt. (N.B. De links verwijzen naar Yt video’s, maar je kunt alles vinden op de website van Jorn.)

Moral Compass van Danielle Stotijn en Peter Bierhof, die bezig zijn met het opzetten van een website/ platform waarmee ze ons willen helpen met de positieve dingen in het leven, zoals het verbeteren van je immuunsysteem, goede voeding, een eigen radio/nieuwsstation. Ze denken aan het opzetten van een community voor het delen van Inhoudelijke kennis, informatie over Gezondheid, eventueel Ruilhandel. (De link hierboven verwijst naar hun Yt kanaal.)

Artikel van Rob Vellekoop “De Lange Mars” over de parallelle samenleving.

Geen hiërarchie, maar heterarchie; de parallelle samenleving vanuit libertarisch perspectief. Dit essay spiegelt de actuele structuur van de samenleving aan de manier waarop het menselijk brein zichzelf organiseert en legt uit waarom het libertarische denken intrinsiek menselijk is. De conclusie is, dat het juist de concurrerende alternatieven zijn, die de samenleving tegen de systemische risico’s van verstarde collectivistische structuren kunnen behoeden. Een pleidooi voor een libertarisch “opting-out” uit de monopolies van de overheid.

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 16 juli 2021 in Nieuwe Samenleving

 

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: