RSS

Doelstelling voor 2022: Wat je aandacht geeft groeit!

31 dec

Bijna 2 jaar lang is de aandacht voornamelijk gegaan naar virus, maatregelen, lock down, kwijtraken van grondrechten, prikjes, enz. enz. Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die hun aandacht richten op hoe wij het best onze toekomst vorm kunnen geven. De titel van dit stuk zegt het al:

Alles wat je aandacht geeft groeit!

Dus, laten we stoppen met aandacht geven aan alle negatieve onderwerpen. Laten we onze blik richten op wat WIJ willen. Hier wil ik wat onderwerpen belichten die onze aandacht waard zijn.

Prof. Bob de Wit is docent aan Nijenrode, hoogleraar strategic leadership. Hij heeft zijn ideeën over een bottom-up te bouwen nieuwe maatschappij neergelegd in zijn boek “Society 4.0”, en het onlangs verschenen vervolg “Regio 4.0” met daarin een concrete uitwerking. Er is al een begin gemaakt met de vormgeving, het definiëren van verschillende regio’s die elk hun eigen specifieke behoeften hebben, groepen die dit vorm gaan geven. Uitgangspunt bij dit alles is: wij moeten het zelf doen! Je kunt er meer over lezen op de website society4th.org. Er zijn in de afgelopen weken veel interessante gesprekken met hem op verschillende Yt kanalen gepubliceerd; ik noem onder meer ZI Talk en De Nieuwe Wereld. Hij geeft een hele duidelijke uitleg van de structuren door de eeuwen heen, en in welk stadium wij ons nu bevinden. Tik in Yt in de zoekbalk “Bob de Wit” en je krijgt een hele lijst.

Michelle Fielding (Engelstalig) krijgt boodschappen door, en haar vragen worden beantwoord. In een één uur durend gesprek met Nicolas Veniamin van begin december vertelt zijn hierover. Essentie van wat zij heeft doorgekregen is dat wij in de toekomst stemmen voor Beleid, dus niet meer voor poppetjes, regionaal gericht. En bij elk gedefinieerd beleid kunnen mensen worden aangesteld om dit vorm te geven, waarbij deze mensen kunnen weggestuurd wanneer zij niet aan de doelstelling voldoen. Dus ook hier is de basis: bottom up.

Dit zijn maar twee voorbeelden, maar er is zoveel meer te vinden. Ga zelf op onderzoek uit en kijk waarmee je resoneert. Zo hou je je bezig met positief gerichte acties en geven we de negatief gerichte gedachten het nakijken!

Ik wens iedereen veel geluk, positiviteit, blijdschap, en laten we vooral genieten van dit leven en van deze ervaring. Later als we op deze tijd terugkijken kunnen we zeggen: “ik was erbij, wat een prachtige tijd en kans om actief mee te werken aan een betere toekomst.

Heel veel Licht & Liefde, Veronica

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 31 december 2021 in Geen categorie

 

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: