RSS

Kosmische Cobra Ademhaling – Ipsalu Tantra Int.

Kriya Yoga

“Kriya” betekent “actie” en refereert aan de bewuste manipulatie van energie door de astrale kanalen van het lichaam. Kriya is een oude wetenschap. De resultaten zijn te herhalen en te voorspellen. Kriya yoga heeft altijd beloofd dat zelfrealisatie heel nabij is, haalbaar binnen dit leven. Omdat tantra de groei van iemand veel sneller accelereert dan de meer conservatieve Kriya paden, verwachten wij dat velen verlichting bereiken. Dit is een oefening. Je voelt dat het onmiddellijk werkt maar het behoeft een consistente dagelijkse inspanning. De student zou er dagelijks tenminste 30 minuten aan moeten wijden voor de beste resultaten. Hoe meer je het oefent, hoe sneller je zult ontwikkelen.

Ipsalu Tantra Kriya Yoga is een unieke benadering binnen de variëteit van Tantra paden. Ipsalu onderscheidt zich door zijn aandacht voor emotionele doorstroming en de kundig ontwikkelde sets van yoga technieken voor het veilig activeren van jouw kosmisch bewustzijn – kundalini.

Kosmische Cobra Ademhaling

De hoeksteen van de wetenschap van Kriya Yoga is de Kosmische Cobra Ademhaling, een waardevolle gift aan de mensheid van Mahavatar Babaji. Deze oude ademhalingstechniek is lang geheim gehouden omdat het zo’n grote kracht heeft. Het bereidt de mind en het lichaam voor op de veilige, gecontroleerde beweging van kundalini.

Kundalini is levenskracht voor bewustzijn, waarvan seksuele energie een manifestatie is. Als het omhoog beweegt verlicht het jou. Bij normale seks vloeit de energie naar beneden en put je uit. Cobra Ademhaling keert de golf van seksuele energie om, alchemistisch de basisbehoefte transmuterend naar spiritueel goud. De geheime leringen van veel spirituele tradities gebruiken kundalini energie om het lichaam te verjongen, de mind te bekrachtigen en toegang tot de ziel. De ademhaling trekt Shakti (magnetische) energie in de ruggengraat, magnetiseert het cerebrospinale vocht (red: het vocht dat de hersenen en de ruggenmerg omgeeft), maakt het kundalini mogelijk om omhoog door de ruggengraat te gaan. Als het brein baadt in dit gemagnetiseerde vocht is het zenuwstelsel getransformeerd, en je ontwaakt voor een nieuw bewustzijn.

De ideale manier om Cobra Ademhaling te leren is in een niveau 1 weekendbijeenkomst. Als dat niet mogelijk is, kan het worden bereikt per telefoon via de TantraBliss Practicum. Cobra Ademhaling is een mondelinge traditie en kan nooit worden beschreven.

Er zijn vier niveaus voor Cobra Ademhaling; elk opent een bepaald energiekanaal en bepaalde chakra’s. Zolang deze openingen zich voordoen in de juiste sequentie is het proces heel veilig. Kundalini is alleen onveilig als je probeert om stappen over te slaan en het te activeren voordat de mind en het lichaam zijn voorbereid.

Spirituele vooruitgang gaat hand in hand met het ontwaken van de chakra’s en kundalini energie. De chakra’s zijn centra van psychische en spirituele kracht binnen het lichaam, en Ipsalu ontwaakt deze met een geleidelijk en veilig proces door de oefening van Cobra Ademhaling.

Kundalini is levenskracht voor bewustzijn, waar seksuele energie een manifestatie van is. Wanneer het omhoog beweegt verlicht het jou. Bij normale seks stroomt de energie naar beneden en put je uit. De oude leringen van Ipsalu Tantra gebruiken kundalini energie voor:

 • het verjongen van het lichaam
 • het in de geest loslaten van beperkende overtuigingen
 • toegang tot de ziel

Niveau 1 Cobra Ademhaling:

 • Ontwaakt de Ajna Chakra (het derde oog) en de Muladhara (de wortel Chakra)
 • Dit is de eerste stap in het cultiveren van waarnemend bewustzijn, of het vermogen om door illusies te snijden
 • Magnetiseert de ruggengraat, maakt het mogelijk voor Shakti (vrouwelijke of Aarde-energie) omhoog te rijzen en in Shiva (mannelijke of Zonne-energie) te trekken.

Niveau 2 Cobra Ademhaling:

 • Ontwaakt de drie lagere Chakra’s, het ons mogelijk makend om zaken als angst, verdriet en boosheid los te laten
 • Balanceert de mannelijke en vrouwelijke golven binnen het lichaam.

Niveau 3 Cobra Ademhaling:

 • Ontwaakt de hart en keel Chakra’s, ons helpend om te leven vanuit ons hart en om onze waarheid te spreken
 • Vermengt de mannelijke en vrouwelijke stromen en trekt het omhoog langs de ruggengraat als kundalini energie.

Niveau 4 Cobra Ademhaling:

 • Ontwaakt het kruin Chakra
 • Verenigt de microkosmos en de macrokosmos, het ons mogelijk makend om eenheid met het universum te ervaren.

Zolang als deze energiecentra en kanalen zijn geopend in de juiste sequentie is kundalini ontwaking heel veilig. Kundalini is alleen gevaarlijk als iemand probeert om stappen over te slaan, en als het is geactiveerd voordat de mind en het lichaam zijn voorbereid.

Andere yoga middelen

Andere yoga middelen van deze heilige wetenschap die wij gebruiken ter ondersteuning van de Cobra Ademhaling zijn:

 • ASANAS: Houdingen om het fysieke vehikel te reinigen
 • PRANAYAMA: Ademhalingstechnieken om bewustzijn uit te breiden
 • DHYANA: Meditatie om jezelf af te stemmen met de Goddelijke Golf
 • MANTRAS: Transcendente klanken die in het lichaam resoneren
 • YANTRAS: Visuele manifestatie van mantra’s
 • MUDRAS: Gebaren om lichaamsstromen te activeren
 • BANDHAS: Energiesloten om pranic energie te bewaren en bewegen
 • MAITHUNA: Seksuele Vereniging

Emotioneel Loslaten

Krachtige yoga methoden waren traditioneel uitgevoerd in een ashram, onder de nabije supervisie van een goeroe. Onze uitdaging nu is om de oefening voort te zetten terwijl wij met onze levens doorgaan. De toegenomen energie die resultaat is van deze oefeningen activeert onderdrukte emoties die moeten worden ervaren, geuit en losgelaten. In het westen zijn deze methoden ontwikkeld om emotioneel residu te reinigen. Ipsalu heeft dit proces tot een kunst verheven. Wij gebruiken methoden van verschillende intensiteiten van subtiele contemplatieve oefeningen tot totale catharsis, maar altijd met waarnemend Bewustzijn.

Als je jouw intenties die niet zijn gerealiseerd onderzoekt ontdek je steevast dat wat beperkende overtuiging in de weg staat, soms over jouw onvermogen, onwaardigheid of onwil. Die overtuiging is daar geplakt door de emoties die aanwezig waren toen de overtuiging was aangenomen – het verdriet, de angst of boosheid die sommige omkerende gebeurtenissen omgeven. Emotioneel loslaten is een integraal onderdeel van het leren om de wens van jouw hart te manifesteren.

Moment-tot-Moment Oefening

Een reguliere oefening – elke dag – is belangrijk voor vooruitgang, maar de uitdaging komt in de “echte wereld” wanneer je leeft in de energie die is gegenereerd door jouw oefening, terwijl je de oefening wordt. Kijk naar je kernwaarden en zie wat voor jou mogelijk is.

http://www.ipsalutantra.org/core-values/      7 – Eer het Goddelijke in onszelf en anderen
6 – Wees de niet oordelende getuige
5 – Wees aanwezig in wat er ook is in het moment
4 – Balanceer mannelijke / vrouwelijke polariteiten
3 – Neem verantwoordelijkheid voor ons leven ervaring
2 – Breng bewustzijn naar jouw emoties
1 – Gebruik heilige seksuele energie om kundalini ontwaking te stimuleren

http://www.ipsalutantra.org/practices/

Vertaald door Veronica

 

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: