RSS

Studies die hebben bewezen dat misdaadcijfers door massa meditaties afnamen

Onderzoek laat zien dat groepsmeditaties misdaad, zelfmoord en doden verlagen in de omringende gebieden, 18 juni 2015, The Spirit Science:

http://thespiritscience.net/2015/06/18/studies-show-group-meditation-lowers-crime-suicide-deaths-in-surrounding-areas/

Er wordt veel gesproken over meditatie als een essentieel iets om welzijn in het algemeen te bevorderen. Maar meditatie is niet alleen een manier om met stress om te gaan en innerlijke kennis te zoeken, maar het heeft letterlijk de potentie om de wereld te transformeren.

Met “de wereld te transformeren” bedoel ik niet gewoon het transformeren van individuen die mediteren. Wanneer grote groepen mensen samenkomen en op hetzelfde moment mediteren, heeft het een energetisch rimpeleffect op het bewustzijn van de omringende mensen. Mensen die zelf niet eens mediteren hebben baat bij de effecten van de meditatie. Laten wij kijken naar wat van de wetenschappelijke studies die hebben bewezen dat dit het geval is.

Wat studies hebben uitgewezen

In 1978 vond een gebeurtenis plaats die bekend staat als “Maharishi Effect” toen een groep van 7.000 mensen gedurende 3 weken mediteerde met de hoop om positief de omringende stad positief te beïnvloeden. Zij waren in staat om letterlijk de collectieve energie van de stad te transformeren wat een terugval liet zien in de misdaadcijfers, geweld, en slachtoffers tijdens hun meditatie, met een gemiddelde van 16%.

Mensen die zelf niet mediteerden en er geen idee van hadden dat dit experiment plaatsvond waren beïnvloed met zo’n gradatie dat het een statistische verandering in hun gedrag veroorzaakte.

Zelfmoordcijfers en auto-ongelukken waren ook verminderd met alle variabelen waar rekening mee werd gehouden. In feite was er een afname van 72% van terrorisme activiteit in de tijd dat de groep mediteerde.

Een specifieke studie gepubliceerd in Psychology, Crime & Law liet zien dat de misdaadcijfers met 13% afnamen in Merseyside, Engeland, in de periode dat mensen in grote groepen aan het mediteren waren, waar een andere stad waar de mensen niet in grote groepen mediteerden misdaadcijfers liet zien die gelijk bleven. Zoals de studie concludeerde:

“Er waren 255.000 minder misdaden in Merseyside van 1988 tot 1992 dan zou worden verwacht als Merseyside de nationale misdaadtrend zou hebben gevolgd. Demografische veranderingen, economische variabelen, politie handelwijze, en andere factoren konden niet aan de veranderingen worden toegeschreven.”

Er zijn bijna 50 studies gedaan die verder de voordelen van wereldwijde meditatie bevestigen en zijn rechtstreekse impact op alles in de wereld, met een andere studie die is gepubliceerd in Social Indicators Research die liet zien dat er een algemene terugval was in geweldmisdrijven toen 4.000 mensen deelnamen aan een groepsmeditatie.

Wij weten dat meditatie eindeloze gezondheids- en psychologische voordelen heeft, maar het is nu onderzocht door politiek en sociologie door zijn onmiskenbare impact op het gedrag van andere mensen.

Hoe kan dit worden verklaard?

Het geheim van het wereldwijde Maharishi Effect is het fenomeen dat in de fysica bekend staat als het ‘Field Effect’, het effect van coherentie en positiviteit dat wordt geproduceerd door het veld van oneindige correlatie – het zelfverwijzende veld van de minste opwinding van bewustzijn – het veld van “Transcendental Consciousness” (red: zie de uitleg onderaan dit artikel), wat de basis is voor creatie en wat al het leven overal doordringt.

Meditatie neemt jouw bewustzijn naar de impliciete niveaus van bestaan waar jouw intenties gevolgeffecten hebben op het expliciete niveau waarmee wij uitwisselen voordat het zich zelfs manifesteert.

Bewustzijn verhoogt de materie. Het sleutelidee is dat alles in het bestaan voortkomt uit een veld van universeel bewustzijn, wat genoemd wordt het “Unified Field” of “Super String Field”.

Simpel gezegd is bewustzijn een fundamenteel eigendom van het universum, en aangezien alle niveaus van realiteit voortkomen uit bewustzijn, zijn alle niveaus van realiteit beïnvloed door de trillingsfrequentie van de superstrengen binnen dit veld van bewustzijn.

Hier legt de theoretische fysicus Dr. John Hagelin meer uit over dit Verenigde Veld:

“Ik denk dat plausibel de claim kan worden gemaakt dat de potentiële impact van dit onderzoek verder gaat dan enig ander doorgaand sociaal of psychologisch onderzoeksprogramma. Het heeft een bredere reeks van statistische testen overleefd dan het meeste onderzoek in het veld van conflictoplossing. Dit werk en de theorie die het informeert verdient de meest serieuze aandacht van academici en politici.” — David Edwards Ph.D., Professor of Government, University of Texas at Austin.

Dit effect wordt nog steeds onderzocht. Hier is een video over de kracht van groepsmeditatie:

https://youtu.be/lNZXimxJ1qM

Uitleg Transcendental Consciousness:

http://encyclopedia.uia.org/en/development/12320200

Transcendentaal bewustzijn wordt gezegd de vierde hoofdstaat van bewustzijn te zijn na wakker zijn, dromen en slaapstaten. Zijn eigenschappen zijn beschreven als leeg, zonder objecten, maar toch helder, alert en bewust van zichzelf. Vier staten kunnen worden beschreven als wakker/slaap, met/zonder objecten van bewustzijn.

Als helder wakker is met objecten van bewustzijn, is dromen slapen met objecten van bewustzijn, en diepe slaap is in slaap zonder objecten van bewustzijn, dan is transcendentaal bewustzijn wakker zonder objecten van bewustzijn. In dit laatste geval is – alhoewel behoorlijk wakker – de mentale activiteit weg aangezien normaal denken is getranscendeerd. Waar normaal het object van ervaring niet hetzelfde is als datgene wat is ervaren (met andere woorden: het onderwerp), zijn hier onderwerp en object hetzelfde. De ervaring is dat van gelukzaligheid, en pogingen om het te beschrijven zijn gedaan door mystici en filosofen van vele tradities, te zien in de Upanishads, in de schrijfsels van Plotinus, in Boeddhisme, in middeleeuwse mystiek.

Het is gelijkgesteld aan staten van rust en verhoogd bewustzijn wat ook inhoudt de  [samadhi] van Hindoeïsme, [fana] van Sulfisme, [ming] van Zen; en referenties komen ook voor in hun poëzie. Omdat het geen denkkwaliteiten heeft is het toch een logische omschrijving. Het is de staat van de ware zelf, puur en zonder aanhangsels, wat ligt onder alle ervaring; de staat van het pure zijn, van eenheid met het geheel van creatie.

De psychologische karakteristieken zijn – onder andere – alfagolf productie, verlaging van de bloeddruk en huidweerstand, en verlaging van de energieconsumptie van het lichaam. De ademhaling wordt langzaam en kan zelfs een paar minuten stoppen, zonder probleem.

Context:

Oorspronkelijk voorgesteld door Maharishi Mahesh Yogi, is transcendentaal bewustzijn mogelijk een van de wetenschappelijk best gedocumenteerde van de zogenoemde hogere staten van bewustzijn. Met zijn wortels in de Upanishad en Vedanta conceptie van bewustzijn (turiya), wordt door experimentele observatie krachtig vergelijkbaarheden gesuggereerd met staten beschreven in verschillende andere tradities. Er wordt ook geclaimd dat deze staat niet een staat is van bewustzijn onder andere, maar eerder een onderliggend fenomeen, wat alle andere denkbare staten met meer of minder helderheid begeleidt.

 

Studie over misdaad in Washington laat een afname zien van 23,3% in geweldmisdrijven dankzij een meditatiegroep:

http://www.worldpeacegroup.org/washington_crime_study.html

Resultaten van het onderzoek

Een twee maanden durend nationaal demonstratieproject dat is uitgevoerd in Washington DC liet zien hoe een coherentie creërende groep van TM-Sidhas de misdaad en sociale stress kan laten afnemen en de effectiviteit van aansturing bevorderen.

Dit was een zorgvuldig gecontroleerde wetenschappelijke demonstratie die tussen 7 juni en 30 juli 1993 was uitgevoerd. De studie betrof een coherente groep van TM-Sidhas die gedurende de proef in aantal toenam van 800 tot een maximum van 4.000.

Vóór het project namen de geweldmisdaden geleidelijk toe tijdens de eerste vijf maanden van het jaar.

Een week of zo na het begin van de studie begon de gewelddadige misdaad af te nemen (HRA misdaad: moorden, verkrachtingen en zware aanrandingen, gemeten door FBI uniforme misdaadstatistieken) en het ging door te verminderen tot het eind van het experiment.

Vóór het project hadden de onderzoekers publiek voorspeld dat de coherente groep de trend van misdaad met 20% zou laten afnemen. Deze voorspelling werd belachelijk gemaakt door de politiechef die beweerde dat het enige ding dat misdaad met zoveel zou laten afnemen zou zijn 20 inches sneeuw. Aan het eind was de maximum afname 23,3% onder de voorspelling voor die periode van het jaar. Deze significante ommekeer in de voorspelde misdaadtrend vond plaats toen de omvang van de groep op zijn grootst was in de laatste week van het project en tijdens een heftige hittegolf.

De statistische mogelijkheid dat dit resultaat een veranderingsvariatie in misdaadniveaus zou kunnen reflecteren was minder dan 2 in 1 miljard (p < .000000002).

Toen het project werd opgeheven begon de HRA misdaad weer toe te nemen.

Het onderzoek is buitengewoon betrouwbaar volgens de gebruikelijke standaarden van sociale wetenschap. Het resultaat is dat wij weten dat de effecten van de coherente groep niet kunnen worden toegeschreven aan andere mogelijke oorzaken, inclusief temperatuur, neerslag, weekends, en politie en gemeenschap antimisdaad activiteiten.

Incidenteel, zoals voorspeld door de theorie van Super Radiance, was er tijdens deze proefperiode toegenomen ondersteuning van het volk voor de US president.

Lees het hele artikel …

Of lees meer over deze fascinerende studie in onze free download “The Super Radiance effect”

Research details

Hagelin JS1; Orme-Johnson DW; Rainforth M1; Cavanaugh K1; Alexander CN1; Shatkin SF1; Davies JL2; Hughs AO3; Ross E4; “Effects of Group Practice of the Transcendental Meditation Program on Preventing Violent Crime in Washington, D.C.: Results of the National Demonstration Project, June–July 1993”, D.C.Institute of Science, Technology and Public Policy Technical Report 94:1, 1994. Social Indicators Research (vol 47 issue 2: 153-­201, 1999)

Author Affiliations

  1. Institute of Science, Technology and Public Policy, Maharishi University of Management, Fairfield, Iowa, USA
    2. Center for International Development and Conflict Management, University of Maryland, College Park, Maryland, USA
    3. Department of Humanities and Social Sciences, University of the District of Columbia, Washington, D.C., USA
    4. Planning and Research Division, District of Columbia Metropolitan Police Department, Crime Research and Statistics Section, Washington, D.C., USA

    Het hele verhaal kan worden gelezen in de Collected Papers of the Scientific Research on Maharishi’s Transcendental Meditation and TM-Sidhi Program vol 6 – 489 published by Maharishi European Research University and Maharishi International University.

Vertaald door Veronica

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: