RSS

20 Signalen dat je bent geëvolueerd als een persoon

05 mrt

Ik heb dit artikel vertaald omdat het heel erg resoneert met mijn eigen ervaringen en gevoelens. Zoals het groter wordende gat tussen mij en de mensen waar ik mee omging, het onbegrip van mijn omgeving, het gevoel alleen te staan en mij niet druk te maken over wat ‘men’ van mij vindt, het leven vanuit een vertrouwen – een ‘weten’ – dat alles in mijn leven het grotere doel dient, en het verlangen dat de gehele mensheid uiteindelijk zal kunnen genieten van een samenleving in vrede en liefde, samenwerking en respect, gelijkheid en overvloed. Ik hoop dat dit artikel jou ook helpt op het pad dat je voelt dat je moet gaan. Veronica

Er zijn opmerkelijke verschillen tussen geëvolueerde bewuste mensen en niet-geëvolueerde, niet-bewuste mensen.

Evolueren is een proces dat begint met een bewuste ontwaking. Na de ontwaking kun je niet meer terug naar de persoon die je eerst was. Terwijl je dieper duikt in jouw persoonlijke groei zul je bewijzen zien dat je evolueert en verandert.

Hieronder heb ik 20 signalen op een rij gezet die bewijzen dat je bent geëvolueerd als een persoon.

 1. De basis: je weet wie je bent

Volgens de psychologische identiteit theorie zijn er vier stadia van identiteit ontwikkeling.

In het eerste stadium heb je geen identiteit. Je accepteert blindelings elke ideologie of waardesysteem die je wordt verteld door je ouders of familieleden.

In het tweede stadium begin jij je sociale kring uit te breiden, maar je gaat passief mee met de stroom van de gemeenschap zonder vragen te stellen. Je hebt geen authenticiteit en bent geobsedeerd door het erin passen en anderen te plezieren. Zoals het eerste stadium: geen ware identiteit.

In het derde stadium begin je een identiteitscrisis te ervaren. Je realiseert je dat je doet alsof, kopieert, en blindelings volgt, je hele leven. Je begint je keuzes en waarden te onderzoeken. Dit leidt ertoe dat je nieuwe levensstijlen, geloofsystemen, keuzes, vrienden en culturen onderzoekt. Echter, in dit stadium is er weinig toewijding en diepte. Het is in plaats daarvan een eindeloos zoeken naar het volgende. De meeste mensen zitten vast in een eindeloze identiteitscrisis. Zij hebben geen idee wie ze werkelijk zijn.

In het vierde stadium ben je moedig door jouw identiteitscrisis gereisd en hebt je autonoom verbonden met een specifieke identiteit (zoals ideologie, bezigheden, relationele waarden, enz.). Je gaat door met onderzoeken. Echter, dit onderzoek is gegrond op geloofsovertuigingen en een duidelijk gevoel van wie je bent en wat jouw richting is in het leven.

Verdergaand zal ik een geëvolueerd persoon definiëren als iemand die zijn identiteit heeft bereikt.

 1. Je weet wat je wilt

Als een geëvolueerd persoon ben je toegewijd aan een bepaald pad in je leven. Je weet wat je wilt in het leven. Je hebt richting. Een van Stephen Covey’s 7 Gewoontes van Hoogst Effectieve Mensen is – Begin met het einde in je hoofd. Bij alles zijn er twee creaties: de mentale creatie en de fysieke creatie.

Je kunt jouw ideale bestemming ontwerpen en consistent ernaartoe bewegen zonder van het pad af te raken – want je bent toegewijd. Eindeloos onderzoek is voorbij. Je bent er klaar voor om diep en ver te gaan.

 1. Je voelt als dat je bent waar je hoort te zijn

Als een geëvolueerd persoon voel je een hogere bedoeling van zin in je leven, alsof je bent geleid. Je bent op de juiste plek en op het goede pad. Dit is meer dan een louter geloof – het is een spirituele bevestiging. Je bent uitgelijnd met jouw hoogste zelf en manifesteert het leven dat je bent bedoeld om te leven.

 1. Je gelooft dat je de controle hebt over de uitkomsten in jouw leven

Als een geëvolueerd persoon heb je wat psychologen noemen een interne focus van controle. Jij, geen externe factoren, controleert jouw leven. Je gelooft dat je verantwoordelijk bent, en dus de kracht hebt om elke toekomst te creëren die je wilt.

 1. Jouw leven is ingericht volgens jouw eigen voorwaarden

Als een geëvolueerd persoon ben je niet langer reagerend op de agenda’s van andere mensen. Elk moment van elke dag is besteed aan het doen wat jij wilt doen. Jij doet het werk dat je graag doet. Je brengt tijd door met mensen waarmee je wilt zijn. Je verdient het geld dat je wilt. Je bent in controle van jouw schema. Jouw schema stuurt jou niet.

 1. Jouw leven is eenvoudiger

Als een geëvolueerd persoon heb jij je leven versimpeld. Er is een kunst in het langzamer aan doen en de bloemen te ruiken. Je rent niet door je leven. Je bent aanwezig. Je verkiest ervaringen boven dingen. Je hebt alles uit je leven verwijderd dat je afleidt van jouw hoogste doel. Alles in jouw leven heeft zin dat het er is. Het heeft een doel.

Eenvoud is de ultieme verfijning”. – Leonardo Da Vinci

 1. Jouw doelen manifesteren zich snel nadat jij ze hebt gesteld

Als een geëvolueerd persoon ben jij verbonden met jouw hogere bron. Je hebt geleerd hoe de resultaten te creëren die je snel wilt – vaak direct. Jij gelooft het, en snel zie je het. Zoals Ralph Waldo Emerson heeft gezegd, “Als je eenmaal een besluit hebt genomen werkt het universum mee om het te laten gebeuren.”

 1. Je trekt de juiste mensen aan in jouw leven

Als een geëvolueerd persoon trek jij de juiste mensen aan in jouw leven. Je beweegt naar een enorme visie, en de nodige verbindingen en mentoren lijken altijd op te doemen precies wanneer je ze nodig hebt. Zoals Boeddha heeft gezegd: “Wanneer de student er klaar voor is zal de leraar verschijnen.”

 1. Je verwacht geluk / mirakels om vaak plaats te vinden

Als een geëvolueerd persoon verwacht je dat geluk en mirakels in je leven gebeuren. Dit is jouw natuurlijke staat van geest. De dingen zullen uitwerken. Bijzondere gelegenheden zullen zichzelf presenteren. Jij verwacht het, gelooft het, en ziet het. In feite zijn vanuit een geëvolueerd perspectief mirakels de norm. Als je niet regelmatig mirakels in je leven meemaakt laat dat zien dat je niet met jezelf en jouw hogere bron bent verbonden.

 1. Je maakt elke dag tijd vrij om na te denken en te mediteren

Als een geëvolueerd persoon maak je tijd om alleen te zijn. Bijvoorbeeld, Sara Blakey, CEO van Spanx, woont maar vijf minuten van haar kantoor. Echter, zij rijdt doelbewust een route van 45 minuten naar haar werk om haar simpelweg de tijd en ruimte te geven om na te denken. Dit is hetzelfde voor vele creatieven. Zij maken elke dag tijd vrij om na te denken, mediteren, bidden, en reflecteren. Dit is waar inspiratie en doorbraken plaatsvinden.

 1. Je bent zeer selectief met jouw tijd

Als een geëvolueerd persoon zeg jij “Nee” tegen de meeste uitnodigingen en gelegenheden. Zoals Jim Collins heeft uitgelegd in ‘Good to Great’, realiseer jij je dat een-in-een-miljoen gelegenheden elke dag plaats vinden. Je bent niet verleid door deze afleidingen. Jouw tijd wordt alleen besteed aan dingen die er voor jou werkelijk toe doen.

 1. Je doet elke dag dingen om de toekomst te creëren die jij wenst

Als een geëvolueerd persoon stel je actie niet uit. Je bent van dromer naar doener gegaan. Elke dag wordt besteed aan het feitelijk bouwen van de toekomst waarin je wilt leven.

 1. Je voelt een gat tussen jezelf en degenen waarmee je gewoonlijk omging

Als een geëvolueerd persoon voel jij een gapende kloof tussen jezelf en de mensen waarmee je gewoonlijk tijd doorbracht. Dit is wellicht een van de meest trieste delen van het geëvolueerd raken, en een van de moeilijkste. Op enig moment in de reis van elk geëvolueerd persoon moesten zij zich losmaken van mensen die hen naar beneden trokken. Echter, toen zij dat deden was het niet lang voordat zij niet meer als hun oude vrienden waren.

 1. Je zoekt constant naar verandering

Als een geëvolueerd persoon omarm en zoek je constant. Je houdt van transformatie. Je houdt ervan om jouw paradigma in stukken geslagen te hebben. Je houdt ervan om nieuwe gewoonten te cultiveren. Je houdt ervan betrokken te worden bij nieuwe dingen die jou uitdagen omdat je van groei houdt.

 1. Je hebt er plezier in om nieuwe risico’s te nemen

Als een geëvolueerd persoon voel jij je levend wanneer je sprongen in vertrouwen maakt. Je houdt van het moment wanneer je op het punt staat iets te doen dat je doodsbang maakt. Je weet dat je iets probeert te doen wat de meeste mensen nooit zouden overwegen.

“Wanneer wij stoppen met het nemen van risico’s, stoppen wij met leven.” – Robin Sharma

 1. Je merkt dat de waarheid overal in zit verborgen

Als een geëvolueerd persoon merk je in alles subtiele waarheid en verbanden op; terwijl je films kijkt, gesprekken hebt, in je auto rijdt. Het leven is jouw leraar. Je bent diep verbonden met het universum en je bent gevoelig voor zelfs de kleinste verbanden en lessen.

 1. Je bent je bewust van wat je eet

Als een geëvolueerd persoon zie jij jezelf als een holistisch wezen. Elk aspect van jouw leven heeft invloed op het geheel. Daardoor ben jij je bewust dat het voedsel in jouw lichaam invloed heeft op je geest, emoties, spirit, relaties, en al het andere.

 1. Je geeft meer om andere mensen – maar minder om wat ze van je denken

Als een geëvolueerd persoon heb je intense zorg om het welbevinden van andere mensen. Echter, je geeft er niet langer om wat andere mensen van je denken. De percepties van andere mensen besturen je niet langer. Zoals Martha Graham heeft gezegd: “Wat de mensen in de wereld van je denken maakt voor jou echt niet uit.”

 1. Je vergelijkt jezelf niet langer met anderen

Als een geëvolueerd persoon vergelijk jij jezelf niet langer met anderen of wedijvert met hen. Doordat je een gevoel hebt van unieke identiteit realiseer jij je dat niemand anders het werk kan doen dat jij wilt doen. Jij hebt jouw eigen unieke missie in het leven die jij alleen kunt uitvoeren. Dus er is geen reden om andere mensen na te doen. Er is geen wedijver. Je bent een vernieuwer.

 1. Je wilt oprecht het beste voor anderen

Als een geëvolueerd persoon ben je blij wanneer andere mensen succes hebben en verdrietig wanneer ze falen. Het succes van anderen wordt gezien als het succes van het geheel. Je wilt oprecht wat het beste is voor iedereen – zelfs degenen die jij als vijanden ziet. Je hebt alleen liefde voor elke persoon op Aarde. Geen haat, afgunst of bedrog.

Conclusie

Geëvolueerde mensen veranderen de wereld. Zij leven gelukkiger, eenvoudiger en meer productieve levens. Het beste deel is dat terwijl je groeit in bewustzijn je deze bewijzen in je leven kunt zien – bevestigend dat je de persoon wordt die je bent bedoeld te zijn.

Bron: https://addicted2success.com/life/20-signs-you-have-evolved-as-a-person/, 23 juni 2015

 

 
2 reacties

Geplaatst door op 5 maart 2018 in Geen categorie

 

2 Reacties op “20 Signalen dat je bent geëvolueerd als een persoon

 1. Rina

  5 maart 2018 at 18:53

  Dankjewel ,Veronica.Het klopt helemaal😇

  Like

   
 2. Mara

  7 maart 2018 at 11:53

  Lieve Veronica ,dank je wel voor al het werk wat je doet.

  Like

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: