RSS

Bericht van Cobra, 2 februari 2017, Interview door Prepare For Change Turkije Groep, en video Mysteriën van Isis

04 feb

Je zou de video Mysteriën van Isis op Youtube kunnen bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=FwFZLcXd7ic

2017-02-02-isis15Of je kunt het nieuwste Cobra interview lezen met Prepare For Change Turkije:

Transcript

(Notitie van Summer Sun:  Persoonlijk en namens de Prepare For Change – Turkije groep wil ik jou, Cobra, bedanken dat je de tijd neemt om onze vragen te beantwoorden. Toen mijn ontwaking begon met een ‘droom’ toen jij de tweede IS:IS portaal activatie deed, lukte het mij niet om veel informatie online te vinden die mij zou helpen te begrijpen wat er met mij gebeurde. De enige plek waar ik informatie vond waar ik wat mee kon was het Cobra Portal. Jouw blog lezend, en vooral het luisteren naar jouw interviews, maakte zo’n groot verschil voor mij en het hielp mij in het proces van het herinneren wat was vergeten. Dus, dank je wel voor het doen van deze interviews. Deze interviews maken zo’n groot verschil voor ons.

De vragen hieronder zijn voorbereid door de PFC-Turkije groep. Wij hebben onze leden van onze Facebook groep gevraagd welke vragen zij ons wilden laten stellen. Er waren echter veel vragen ingezonden. Veel daarvan was al in eerdere interviews beantwoord – dus er moesten wat worden verwijderd omdat wij teveel vragen hadden. Ik wil dan ook mijn verontschuldigingen aanbieden aan deze groepsleden die hun vragen hieronder niet terugvinden.)

Nogmaals dank Cobra.

Q1: Zoals jij je wellicht herinnert was er een grote aardbeving op 17 augustus 1999, waar het epicentrum van de aardbeving in Golcuk Turkije was. Deze locatie was ook waar zich in die tijd de grootste Turkse Marine basis bevond. Ik was persoonlijk een van degenen die deze aardbeving meemaakte en veel mensen die ik kende stierven daar. USGS had direct de aardbeving gemeten als 8.3, volgens de Richter schaal, maar toen verlaagden zij het naar 7.4. Het was enorm en duurde meer dan 40 seconden, en het veroorzaakte de dood van duizenden mensen. Later waren er theorieën over het HAARP effect. Of het kon een diep ondergrondse tactische nucleaire bom zijn als Fukushima. Wat denk jij? Als het niet natuurlijk was, wat zou het doel zijn? Gewoon een test, of een bedreiging aan het Turkse gouvernement om ze te overtuigen om iets onacceptabels te doen?

C: Het was een natuurlijke aardbeving die een rechtstreekse reactie was op het openen van een kosmisch portaal op 11 augustus 1999, en een daarop gevolgde evacuatie van het overgrote deel van niet-geïncarneerde mensen van de astrale laag naar de moederschepen van de Galactische Confederatie. Zulke intense gebeurtenissen leggen een grote druk op het planetaire energiegrit en op de tektonische platen. Feitelijk waren in 1999 drastische cataclysmen op de wereld verwacht, en alleen door de interventie van de Lichtkrachten gebeurden zij niet. 

Q2: USS Saratago (CV-60) schoot in 1992 twee See Sparrow projectielen af tijdens een NATO oefening, en schoot TCG Muavenet (DM357) neer. Na deze gebeurtenis was er geen logische verklaring over waarom dit gebeurde. Wij leerden allemaal van de massa media dat het een ongeluk was. Heb jij enige informatie over de echte reden achter deze aanval?

C: Communicatie problemen in de keten van commando.

Q3: Was het Ottomaans Rijk een plan van de cabal? En was de ineenstorting van het rijk ook het plan van de cabal? Kun je ons een ander perspectief geven op de Ottomaanse geschiedenis?

(link door Cobra doorgegeven) http://www.schillerinstitute.org/conf-iclc/1990s/conf_feb_1994_brewda.html

Q4: Wie zit achter de terroristische aanvallen die in Turkije gebeurden?

C: De jezuïeten en verscheidene CIA facties.

Q5: Wij waren verrast te zien dat de aanval in de Reina nachtclub direct kwam nadat Erdogan claimde dat de US-geleide coalitie IS en de islamitische terroristen had ondersteund, en dat ze bewijs hadden van deze claim. Dus, was de aanval op Reina nachtclub een boodschap aan Erdogan?

C: Ja.

Q6: Zijn de nucleaire wapens in Incirlik basis verplaatst naar Roemenie?

C: Nee.

Q7: Wij hebben gezien dat veel US tanks naar Roemenie zijn verplaatst. Is de US zich werkelijk aan het klaarmaken voor een oorlog met Rusland?

C: Bepaalde heethoofden – ja, USA als een land – nee.

Q8: Je hebt het af en toe over mysteriescholen, ‘masonic’ loges met inbegrip van de leden van de Brotherhood of the Star gelokaliseerd in Europa en elders. Wij hebben je niets horen zeggen over enige scholen / loges van Anatolië. Hier in Turkije groeiden wij op met de leringen van de mystici zoals Mevlana Celaddiin-i Rumi, Shams van Tabriz, en Yunus Emre. Dus, waren er zulke organisaties in Anatolië? En waren Mevlana Celaddiin-i Rumi, Shams van Tabriz, en Yunus Emre leden van de Brotherhood of the Star? Waren Rumi en Shams van Tabriz tweelingvlammen?

C: Zij maakten deel uit van de Sufi traditie. Sufi hebben hun eigen mysterieschool, niet alleen in Anatolië, maar over het hele Midden-Oosten. Rumi en Shams van Tabriz zijn geen tweelingzielen.

Q9: Turkije, vooral Anatolië, is vol met oude ruines, enorme ondergrondse steden met circulaire zware stenen poorten die alleen van binnenuit kunnen worden geopend. Onlangs is Gobekli Tepe bekend geworden met meer dan 10.000 jaar oude overblijfselen die bewijzen dat de geschiedenis van de mensheid zoals het aan ons is verteld niet klopt. Kun je ons het doel van Gobekli Tepe vertellen? Wie bouwde / gebruikte deze structuren?

C: Gobekli Tepe was gebouwd door een gemeenschap die de Atlantische overstroming overleefde.

Q10: Weet jij van enig andere significante informatie over de ondergrondse grotten en doorgangen onder Urgyp en Cappadoccia? Waren deze ondergrondse steden gebruikt door reptillians of andere rassen in die tijd? Worden zij nog steeds gebruikt voor verschillende doeleinden? En zijn deze ondergrondse tunnels verbonden met andere tunnels op de planeet?

C: Er is een enorm netwerk van ondergrondse tunnels dat zich uitstrekt tot ver voorbij Anatolië. Er zijn veel lagen van dit tunnelsysteem, sommige gebruikt door positieve rassen en ja, sommige waren gebruikt door de reptillians. Diepere lagen van de tunnelsystemen worden gebruikt door het Agartha netwerk en de Resistance.

Q11: Vorig jaar hoorden mensen dicht bij Isparta en Burdur lage frequentie harde knallen die kwamen vanuit de ondergrond, vooral ’s nachts, en zij zagen wat lichten synchroon aan deze knallen, en deze gebeurtenissen duurden een week lang. Toen hoorden wij geruchten over de Pleiadians die de ondergrondse bases schonen. Is er enige actieve ondergrondse reptillian, draconian en geheim programma basis in Anatolië? Vooral dicht bij Isparta en Burdur?

C: Er was een geheime ondergrondse militaire basis nabij Isparta die geruimd is.

Q12: In jouw situatie update van 25 maart 2016 schreef je: “Dragon bronnen hebben gecommuniceerd dat in de nabije toekomst Turkije de trigger kan zijn voor een korte maar intense militaire escalatie, net voor de planetaire doorbraak. Als dat gebeurt zal op dit blog een massa meditatie worden aangekondigd om dit tegen te gaan.” Is deze escalatie gebeurd? Ging het over de coup?

C: Die situatie heeft nog niet plaatsgevonden en kan wellicht worden voorkomen.

Q13: Zijn er belangrijke godinnen vortexen in Turkije? Kun je wat zeggen over sommige van de godinnen en hun rollen in onze geschiedenis, wellicht over Afrodite, Artemis, Moeder Godin?

C: Catal Hoyuk en Sanliurfa zijn godinnen vortexen van planetair belang. Vreedzame neolithische gemeenschap in Anatolië was de bron van de godinnenenergie voor de hele regio. Ku-bi-le-ja (Cybele) is een oude Anatolische gedin:

(link door Cobra gegeven) http://www.thewisemag.com/mystery/anatolia-the-land-of-goddesses/

Q14: Turkije bevindt zich op een heel belangrijke geopolitieke plek, gesitueerd tussen oost en west, Europa en Azië. Verschillende spirituele bronnen stellen dat Turkije ook belangrijke sleutelposities heeft, spiritueel. Wat kun jij daarover zeggen? Wat is de rol van Turkije in deze kosmische verschuivingperiode? Turkije had nooit een democratische sociale orde en regering. Waarom willen ze Turkije zo onderdrukken?

C: Turkije zit op een belangrijke Godinnen vortex en dat is de reden voor onderdrukking. Je kunt de neolithische geschiedenis van Turkije bestuderen, je zult interessante zaken vinden en ook de spirituele sleutel voor Turkije.

Q15: Was Mustafa Kemal Ataturk een lid van de Sirian missie? Was hij vergiftigd door de cabal?

C: Hij was geen lid van het Sirian team.

Event gerelateerde vragen

Q16: Zijn er mensen die specifiek zijn geselecteerd door de Resistance, klaar in Turkije om de interim regering over te nemen na de Event?

C: Het dient niet het hoogste doel om deze vraag te beantwoorden.

Q17: Onlangs kwamen wat gechannelde boodschappen van een groep met de naam “the Guardians”, met informatie dat sommige mensen zullen sterven tijdens de galactische puls door de intense energieën. Klopt dit?

C: Nee.

Q18: Als wij sterven vóór de Event, is het mogelijk om uit de quarantaine te komen en nu naar huis te gaan? Zijn er recente veranderingen geweest met betrekking tot deze situatie?

C: Het is mogelijk, maar heel moeilijk. Je zou een trillingsfrequentie moeten hebben die hoog genoeg is. Er vinden constant verbeteringen van deze situatie plaats.

Q19: Kun je wat zeggen over de aartsengelen Uriël en Aurora? Zijn zij op dit moment als mensen op de planeet geïncarneerd ? Wat is hun rol voor, tijdens en na de Event?

C: Zij zijn niet geïncarneerd. Uriël brengt wijsheid, Aurora verankert energieën van de Nieuwe Eeuw.

Recente Ontwikkelingen

Q20: Een paar maanden geleden zagen wij wat informatie op alternatieve nieuwssites over een mysterieuze doos die ondergronds tijdens een constructie door de Saoedie’s is gevonden. De bron claimde dat de ongewone gebeurtenissen – zoals een kraan die neerstortte en 107 mensen doodde, en het gedrang waardoor 717 mensen stierven in september 2015 – door deze doos waren veroorzaakt. Volgens dit artikel hebben de Saoedie’s Putin erover geïnformeerd en Putin stuurde de Russische marine om het mee te nemen naar Antarctica. Er was een speculatie dat de doos de ark van Gabriel zou bevatten. Is dit waar? En zo ja, wat kun je nog meer over deze situatie zeggen?

C: Nee.

Q21: Zijn de wezens die naar de galactische Centrale Zon zouden gaan en die een van de teleportatie portalen hebben gekaapt al gevangen? Zo niet… of zij ooit zullen worden gegrepen? Kunnen deze wezens de controle van andere planeten overnemen als zij niet worden gepakt?

C: Ja, de meeste daarvan waren gepakt. De rest zal spoedig worden gevangen.

Q22: Was de quarantaine van ons zonnestelsel door de Lichtkrachten tijdelijk doorbroken? Zijn de Lichtkrachten ons zonnestelsel binnengekomen omdat zij zich realiseerden dat de chimera een manier had gevonden om te ontsnappen? Wat zal de rol van de Lichtkrachten zijn die zijn gekomen om te helpen? Hoeveel kunnen zij het proces van de compressie doorbraak bespoedigen?

C: Het enige wat ik over deze situatie kan zeggen is dat het is opgelost.

Algemene vragen

Q23: Waarom zijn het Midden-Oosten en Afrika de minst ontwikkelde plaatsen in de wereld? Waarom zijn deze plaatsen zo belangrijk dat zij altijd zijn gecontroleerd, hetzij door religieuze autoriteiten, hetzij door dictators?

C: Het Midden-Oosten is niet het minst ontwikkeld, maar Afrika wel. Het is omdat Afrika het planetaire anker is voor het reptillian ras en de concentratie van reptillians is hier het hoogst. Reptillians (in tegenstelling tot draco) zijn tegen ontwikkeling.

Q24: Is de zwarte steen in Kaabe gebracht van een andere planeet? Zo ja, van welke planeet? En was zijn kleur groen en werd toe zwart door negatieve energieën? En wat is de functie van deze steen?

C: Het is een meteoriet van de asteroïdengordel. Het is nu de focus van veel occulte rituelen.

Q25: Wat was gevonden in de grotten in de Bucegi bergen in Roemenië in 2003, dat ervoor zorgde dat Roemenië bij de NATO kwam? Wat is de significantie van deze vondsten?

(http://www.hiddenfromhumanity.com/)

C: Geavanceerde buitenaardse technologie en tijdcapsules.

Q26: Wat is het doel van het creëren / ontwikkelen van super soldaten? Waren super soldaten gekozen uit sterrenzaden?

C: Het leger wil sterker worden tegen hun waargenomen vijand. Veel super soldaten waren gekozen uit sterrenzaden omdat zij buitengewone capaciteiten hebben.

Q27: Waarom hebben zij het Montauk project ontwikkeld? Hebben zij met deze technologie tijdreizen bereikt? Wat wilden zij doen met tijdreizen? Hebben zij dit project beëindigd?

C: Zij wilden tijdreizen bereiken; zonder succes.

Q28: Nu dat de illuminatie als verslagen wordt getoond in sommige alternatieve media, en de nieuwe regering in de USA is geïnstalleerd onder leiding van Trump. En er wordt getoond dat Trump alle goede dingen gaat doen; disclosure, de revaluatie, economische verandering, etc. Kunnen wij tot de conclusie komen dat de illuminatie nu lijkt te vervagen van de scene, en dat de jezuïeten het toneel innemen, en dat zij het doen voorkomen alsof er een nieuwe wereld opdoemt maar zij zullen de nieuwe wereldorde instellen en ons allemaal misleiden wanneer wij nu kijken naar de gebeurtenissen die plaatsvinden in de wereld. Is dit hun laatste spel tegen de Event in de kosmische verandering?

C: Ja.

Q29: Wat zijn de verschillen tussen de jezuïeten en de vrijmetselaars? Zitten zij beide in de illuminatie/cabal groep? Zijn de jezuïeten hoger in de hiërarchie vergeleken met vrijmetselaars?

C: Vrijmetselaars waren in de 18e eeuw gecreëerd als een positieve groep, en de hogere geledingen zijn in de 19e eeuw geïnfiltreerd door de jezuïeten.

Q30: Een paar weken geleden was een symposium aangekondigd over publieke disclosure van Agarthans, dat in mei in New York zal worden gehouden. Heb jij daar enige informatie over? Hier is de link: http://www.agarthaworldsymposium.com/

C: Het is eenvoudigweg een gebeurtenis gecreëerd door een oppervlaktepersoon die wat algemene kennis heeft over de Agarthans.

Q31: Cobra, je hebt meerdere malen gezegd dat de Aarde niet plat is. Je hebt zelfs op 8 december 2015 een foto geplaatst op het Cobra Portal, genomen met een StratoProbe 4, 24 km hierboven, waar wij de ronding kunnen zien. Echter, het aantal mensen dat gelooft in de platte aarde theorie is echt groot. Waarom is er een sterke campagne voor deze theorie? Heb jij persoonlijk zelf de Aarde van afstand gezien? Zag jij de toegangen tot Agartha?

C: Het is een desinfo campagne om de alternatieve beweging in diskrediet te brengen. Ja, ik heb de Aarde van de baan gezien en het is NIET plat. Ik zag GEEN poolopeningen.

Q32: Corey Goode heeft in zijn recente updates aangegeven dat er een groep mensen is die “the banished” worden genoemd en die op de oppervlakte leven. Kun jij bevestigen dat deze mensen echt bestaan? Zijn het negatieve wezens? Wat is hun agenda?

C: Ja. Velen daarvan zijn behoorlijk gefrustreerd en wraakzuchtig en kunnen negatief zijn.

Q33: Was St. Mohammed een incarnatie van Ashtar?

C: Nee.

Q34: Wat is het Anchara continuum? Kun je dat uitleggen?

C: Het is een term die door Sheldan Nidle wordt gebruikt voor de duistere krachten.

Q35: Waren de Annunaki in oorlog met reptillians? En zijn sommige van de woestijnen resultaten van de nucleaire oorlogen tussen buitenaardsen, zoals Wilcock onlangs vrijgaf?

C: Annunaki is een desinfo term uitgevonden door Zecharia Sitchin, dus ik kan deze vraag niet beantwoorden.

Q36: Kwamen reptillians naar deze planeet voor de Annunaki? Waar was de eerste plek waar de Annunaki landden? Midden-Oosten, of Golf, of Aden?

C: Zie hierboven.

Q37: Wat zijn de Muhammed Akkoorden? Wie ondertekende ze en wat was hun agenda?

C: Het is een term door Corey Goode gebruikt om een niet-interventie overeenkomst te beschrijven tussen het Licht en de duistere krachten.

Q38: Is het mogelijk om een soort van shot / injectie uit te vinden die is gemaakt van enig type healing energie, dat mensen kan genezen of hun frequenties op Aarde kan stabiliseren? Equivalent aan de shots / injecties die wij krijgen, maar alleen in energie?  Misschien plasma / etherische shots / injecties?

C: Ja, maar het is niet erg praktisch. Na de Event zullen er betere technologieën beschikbaar zijn.

Q39: Is er een mogelijkheid dat de Lichtwerkers door de schepen van de Galactische Federatie zullen worden geëvacueerd van de oppervlakte van de planeet, wanneer natuurrampen (zoals vulkanen, aardbevingen, poolverschuiving, tsunami’s, etc.) intens worden? Zijn wij ver af van deze realiteit? Zijn wij de tijdlijn overgegaan van grote rampen? Er gaat nog steeds wat informatie rond dat er een tijd zal zijn voor de sterrenzaden om op de schepen te worden genomen.

C: Het dient niet het hoogste doel om deze vraag te beantwoorden.

Q40: Iemand claimt dat duistere entiteiten binnenkomen via onze televisies, telefoons, laptops, desktops, etc., omdat deze zaken als zwarte spiegels zijn wanneer zij uit staan. En zich gedragen als magnetrons wanneer ze aan staan. En dit is een van de elites meest belangrijke occulte geheimen die tegen ons wordt gebruikt. Klopt dit?

C: Ja, plasma entiteiten kunnen een afgezet scherm gebruiken als een portaal, maar het gebeurt veel minder vaak dan sommige mensen vrezen.

Q41: Als verscheidene ‘entiteiten’ elektromagnetische manipulaties van ons geheugen en emoties representeren, hoe werken verschillende vormen van bescherming feitelijk om deze entiteiten te bestrijden – zoals de “pink egg” beschermingstechniek dat een membraan creëert dat negatieve energieën blokkeert. Veranderen deze visualisaties, net zoals het zingen van “OM”, feitelijk het elektromagnetische veld rondom ons fysieke lichaam om een soort van schild te creëren?

C: Ja, zij veranderen de structuur van het plasma veld rondom je lichaam.

Q42: Wat kun je zeggen over de zielen van personen die identieke of twee-eiige tweelingen zijn? Het lijkt dat er een sterke verbinding is tussen identieke tweelingen, maar soms hebben zelfs ook de andere tweelingen een speciaal bewustzijn van elkaar. Is het mogelijk dat er sterke verbindingen uit vorige levens zijn? Verandert er iets met drielingen of meer?

C: Vaak is er een sterke verbinding uit vorige levens.

Q43: Is dit statement waar, dat “niemand je zal redden, je bent alleen op deze planeet en de enige redder van jou ben jijzelf”? Want met al deze fysieke, spirituele en mind manipulaties en onwetendheid van onze vrije wil lijkt het onmogelijk om te ontwaken om de waarheid te zien en jezelf te redden.

C: Het is niet waar op de manier dat het is voorgesteld. De redding vindt plaats als een samenwerking tussen ons als soevereine individuen en de Lichtkrachten.

Q44: Brengen de volgende statements iemand tot spiritueel pacifisme: “hou van wat het is, accepteer wat het is, alles is perfect wat het ook is, vergeef iedereen”? Zijn deze statements manipulatie door de duistere krachten om de mensen in een gehypnotiseerde staat te houden?

C: Ja, het is een manipulatie van de archons om elk initiatief om dingen te veranderen die niet acceptabel zijn te blokkeren.

Q45: Waarom zijn de meeste channelers van de USA? Krijgen sommige van deze channelers boodschappen van de duistere krachten via de ‘stem van God’ technologie?

C: USA was een grote kracht voor spirituele ontwaking van ca. 1950 tot 1995. Er waren veel echte channels in die tijdsperiode, later gekaapt door het archon grit.

Q46: De vraag die onze Hongaarse vrienden je stelden, de vraag waar je niet de kans kreeg om er antwoord op te geven:

“Hoe kan ik worden wie ik werkelijk ben?”

C: Wees absoluut oprecht met jezelf.

http://prepareforchange.net/2017/02/02/cobra-transcript-interview-with-prepare-for-change-turkey/

Vertaald door Veronica

 
3 reacties

Geplaatst door op 4 februari 2017 in Interview met Cobra NL

 

Tags: , ,

3 Reacties op “Bericht van Cobra, 2 februari 2017, Interview door Prepare For Change Turkije Groep, en video Mysteriën van Isis

 1. nan

  4 februari 2017 at 20:41

  Hallo Veronica
  Hartelijke dank nog steeds dat jij de vertaling op jouw neemt van Cobra.Bij mijn weten zijn er genoeg lichtwerkers in Nederland. Is er e.v.t een mogenlijkheid dat in Nederland ook een intervieuw plaats vind? Voor diegene die er aan meewerken? Of is die vertaling voldoende voor hun? En hebben zij daar geen intressen in, zou kunnen. Voor wat in hun land aanwezig is? En dat zij dat al weten? Dat weet ik niet. Ik zou graag Cobra zijn visie van Nedeland willen horen, En nee ik spreek geen Engels en schrijf het ook niet. Even iets egoisties bevraagd van wat Nedeland zijn het posities is en gebruikt.Alle berichten komen van het buitenland, maar helaas niet van iets van uit Nederland. Waar bestaat ons land nog uit?

  Like

   
  • eventnl

   7 februari 2017 at 00:43

   Hallo Nan, bij het interview door PFC USA worden vragen beantwoord die door iedereen kunnen worden ingestuurd. Ik herinner mij dat er een keer in een interview een vraag over Nederland is gesteld, nl. over ons koningshuis. Het antwoord van Cobra was dat deze behoort tot de “black nobility” (zwarte adel).
   Wanneer jij specifieke vragen over Nederland beantwoord zou willen hebben Nan dan wil ik ze best wel voor je in het Engels vertalen en ze bij PFC indienen. Dit aanbod geldt uiteraard ook voor andere lezers; iedereen die vragen heeft maar het lastig vindt om ze in het Engels te stellen kan op dit bericht reageren met zijn/haar vragen.
   Dus barst maar los met jullie vragen en ik zal zorgen dat ze bij PFC terecht komen. Doe het wel snel want de vragen stromen daar binnen en het interview wordt maar 1x per maand gehouden.
   Veronica

   Geliked door 1 persoon

    
 2. nan

  10 februari 2017 at 19:23

  Hallo Veronica
  Vraag
  1Zijn er in Nederland ook grids (positieve openingen) die onderdrukt worden?Steden wellicht Bewust?
  2 Hoe kunnen wij in Nederland die tegenstellingen opheffen en om te vormen tot samen?
  3Hoe kunnen we e,v,t bevorderen om de politiek te beschamenen en weg te blazen, om een
  nieuwe wind te krijgen?Naast de gevestigde orde?
  Mijn dank dat je het wil vertalen.
  PS had jij zelf vragen aan Cobera?
  Gr nan

  Like

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: